Na plénu Poslanecké sněmovny získal 86 hlasů ze 155 přítomných.Volba je dvoukolová a Žantovský byl dnes jako jediný zvolen již v prvním kole.

 

Do druhého kola postupují kandidáti Do druhého kola jdou kandidáti Foltán (ANO), Gáborová (SPD), Petr (KDU) a Táborský (Piráti). Zcela propadl někdejší poslanec KSČM Václav Snopek. ,,Žantovský 86, Foltán 74, Gáborová za SPD 73, Petr KDU 39, Snopek KSČM 18, Štěpánková ODS 35, Táborský Piráti 39," informuje o přesných výsledcích Ryšánková. Spolupracovník ParlamentníchListů.cz a Českého rozhlasu Petr Žantovský je důrazným kritikem českých veřejnoprávních médií, díky čemuž je terčem nevole některých částí politického spektra. Pravidelně ho kritizuje pořad Newsroom ČT24 či server Forum24.

 

Kdo je Petr Žantovský?

Nejlépe se to dá poznat z reakce šíleného Šafra na FORUM 24 ze dne 20.10.2017

Novinář Petr Žantovský obdržel od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání: medaili Za zásluhy.

O co se zasloužil, je jasné. Poté co s Václavem Klausem prodělal v roli jeho blízkého publicisty i poradce proměnu jeho orientace ze Západu na Východ, tak dnes podporuje všechny špatné vlastnosti Miloše Zemana.

Srdce (a nejspíše i peněženky) mnoha našich žurnalistů bijí dlouhodobě na straně subjektů, jako je TOP 09.Takhle to prý vidí pan P. Žantovský.

 

A Pavel Šafr tvrdí, že TOP 09 jsou chudáci, veřejnoprávní média vyvážená, demokratické strany jako KDU-ČSL či STAN s ODS jsou strany nezištné, bojující za svobodného občana. Asi není co dodat...