Všimli jste si opět a opět tuposti České televize a tuposti našich nevzdělaných studentů, kteří se nechávají duševně zmasakrovat víc, než ti "stupidně urážení důchodci" nátlakovou skupinou šmejdů "Člověk v tísni"?  Zde předkládáme nejdříve zvratky naší kavárenské elity, České televize a následně to, proč moudrý maďarský lid, který můžeme jenom tiše premiéru Orbánovi závidět, Viktora  Orbána - nejlepšího premiéra v Evropě - opět a suverénně zvolil.

Takže lze snadno dohledat, co mainstream vykřikoval

 

Český rozhlas

Podle kandidáta na premiéra maďarských socialistů Gergelyho Karácsonyiho je vysoká volební účast dobrou zprávou pro ty, kdo chtějí zabránit tomu, aby Orbán vyhrál třetí volby v řadě. „Je jisté, že z nízké účasti by profitoval jedině Fidesz,“ řekl analytik Gábor Györi z institutu Policy Solutions.

Česká televize:

Orbán nemá šanci zvítězit tak, aby sestavil vládu. Maďarské elity už mají Orbána dost. Pro Maďarsko nic neudělal, je hloupý, sebestředný a elitní opozice se semkla proti nadutému, protievropskému, protisorovskému  Orbánovi. A Česká televize nenechává na Orbánovi nit suchou.

 

Pak skončily volby a v čele opět Česká televize s těmito kecy

Politický chameleon Orbán opět uspěl v honbě za nápravou „historických křivd“

Píše se rok 1989 a šestadvacetiletý šéf protikomunistického studentského hnutí Fidesz právě pronáší historický projev, v němž mimo jiné velebí „západní cestu hospodářské prosperity“ postavenou na liberalismu – ekonomickém i politickém. A pak prý chameleon udělal obrat: V červnu 2014 ten samý Viktor Orbán mluví pochvalně o státech, jako je právě Rusko nebo Čína, Indie a Singapur. Jsou podle něj mezinárodně konkurenceschopné a Maďarsko by se u nich mělo inspirovat. Během vojny odmítá spolupráci s komunistickou tajnou policií a svou diplomovou práci věnuje polskému hnutí Solidarita, jehož lídry v ní cituje z první ruky. Kromě tajných výprav do Polska se se skupinou spolužáků zabývá také protirežimní činností na domácí půdě a v roce 1988 zakládají Fidesz (Fiatal Demokratak Szovetsege, Svaz mladých demokratů), protipól režimního KISZu. Pak se prý radikálně změnil: Díky Orbánově vládě mohou etničtí Maďaři volit v maďarských volbách a Budapešť jim zjednoduší i podmínky pro získání maďarského občanství. Když se Orbán účastní summitu Evropské unie v Bruselu, popisuje tamní jednání jako „dvoudenní pochod“ a bitvu proti „útokům na maďarskou suverenitu“.

Varuje v něm před „jejich“ plánem, jehož cílem je podle Orbána „příchod desítek tisíc imigrantů do Maďarska v následujících několika letech“. „Oni“, to jsou „vnější síly a mezinárodní mocnosti“ a „jejich spojenci v naší zemi,“ říká Orbán. Jde podle něj o „mezinárodní síť zorganizovanou v impérium,“ jehož součástí jsou média, oligarchové, aktivisté a nevládní organizace a jež „vystihuje a ztělesňuje jméno George Soros.

zdroj: Financial Times, BBC, ČTK, ČT24, Economist

 


Jenomže to chameleónství, neboli změna není v touze po totalitě

FAKTA

Naopak Orbán viděl, jak Evropská unie totálně zdeptala a vykradla Maďarsko a jako první se opět postavil do čela Maďarska, které v roce 1956 zažilo krvavou revoluci.  Po východoněmeckém povstání z roku 1953 a povstání dělníků v polské Poznani v roce 1956 se jednalo o  třetí velký a násilně potlačený konflikt lidu s komunistickým režimem v čele se Sovětským svazem. Je jasné, že to mladý Orbán měl v paměti a chtěl se přidat k západu, což se mu podařilo.

Jenomže ten západ v roce 2006 už byl jiný, než v roce 1956. Horší než Sovětský svaz. Vydírající, likvidující, zkorumpovanější, zvrácenější a nebezpečnější. I zabijácké války v Iráku, Jugoslávii či Libyi a nepřetržitý pokus zabrat bohatství Ruska jako Maďarska Orbána změnily.

Navíc byly důkazy, jak Maďarsko vykradly tak, že nezbylo nic jiného, než v roce 2006 tehdejšímu premiérovi oznámit památné věty:

Ference Gyurcsány bohužel za pravdu padl

"Lhali jsme ráno, lhali jsme večer," řekl 26. května premiér a šéf Maďarské socialistické strany (MSZP) svým spolustraníkům na uzavřeném jednání poslaneckého klubu. "Je zřejmé, že jsme se posledními dvěma roky prolhali," slyšeli Maďaři na záznamu, který zveřejnil maďarský veřejnoprávní rozhlas. "Bylo úplně jasné, že to, co říkáme, není pravda. Přitom jsme čtyři roky nedělali vůbec nic. Nic. Nedokážete mi říci jediné podstatné vládní opatření, na které bychom mohli být hrdí. Ovšem s výjimkou toho, že jsme se nakonec z hovnaa dokázali vrátit k vládnutí," nebral si Gyurcsány servítky.

 A začal obrat, aby už nemohla Evropská unie Maďarsko vykrádat. (Dnes od nás z ČR odchází ještě víc - až 600 miliard ročně, což je víc jak 7%! Ale my jsme prý rádi...)

Následná vláda Fideszu Viktora Orbána zemi po ekonomické krizi pozvedla. Jak? Předčasně splatila úvěr od Mezinárodního měnového fondu, který si Budapešť vzala v roce 2008, nebo snížila ceny energií pro obyvatele. Ekonomika se zvedala a nezaměstnanost klesala. V roce 2010 jen čtyřiapadesát procent Maďarů v aktivním věku pracovalo, v současnosti je to sedmdesát procent. Dále vláda dala ultimátum pro zahraniční investory tím, že uvalila tvrdé daně na banky, energetické a telekomunikační společnosti či obchodní řetězce. Prostě na každého, kdo do Maďarska neinvestoval a fakticky Maďarsko vykrádal. Marně Sarkozy hrozil, marně Merkelová a Tony Blair vyhrožovali. Orbán vše prosadil, nezalekl se, nepodlézal jako naši zkorumpovaní politici, když stačí aby přiletěl jeden politický šašek z USA jako naši Pelikánové či Stropničtí...

A když se začala přes Maďarsko volit horda migrantů, postavil přes protesty plot a je v Maďarsku klid. Dokonce pomohl i nám, ale místo, abychom jim byli vděční, v České televizi na ně pliveme. My jsme přece hrdí  Evropani, i kdyby nám migranti vše zdemolovali, ženy znásilnili a Evropská unie by nám vše do mrtě vykradla. Teda ne my, ale naše elity a studenti pod "Člověkem v tísni"...

Že ten klid u nás je i díky Orbánovi a Maďarům? No a co, Evropskou unii přece nepomluvíme. I když poslední dobou je klid stále menší a v celé zemi se zvedá kriminalita zahraničních občanů.

Divíte se, že Viktor Orbán a jeho strana suverénně zvítězila v roce 2018, když Maďarsko konečně prosperuje a postavilo se západním zlodějům?A maďarský lid to ví a je na Orbána hrdý. To je ta zaostalost?

 

 (My, obyčejní občané - Češi - můžeme jen tiše závidět moudrosti maďarského lidu)