Další Kubiceho zpráva, nebo něco horšího? Mnohé lze snadno vyvrátit a dokonce proto BIS nedává žádné konkrétní ověřitelné odkazy!

 

Budeme se tomu věnovat příští dny, ale jen na okraj systém, který je údajně konspirační a Rusové to pak využijí. Jak BIS odhalí dezinformační zprávu?

 

Zde je jedna z nich. Běhá po internetu a generál Petr Pavel ostře útočí, že to rozšiřují alternativní, konspirační weby.

Ale co je na tom konspiračního a hybridně alternativního, když vše lze doložit? 

 

Mezi důvěryhodné osoby Evropských hodnot patří soudruh generál z Československa, který přísahal na boj Varšavské smlouvy proti americkým imperialstům, aby po roce 1989 přísahal s americkými imperialisty na boj proti bývalým státům Varšavské smlouvy.

Ano, nemýlíte se. Je to soudruh generál Petr Pavel, nyní odcházející do předčasného důchodu za těžkou dřinu v americké armádě NATO.

 

A toto je prý jedna z proruských dezinformačních konspiračních zpráv proruského webu, kterými se zabývá i BIS.

Strašně nebezpečná. 

Také se ptáte komu přeskakuje, když se vše dá ověřit a doložit?

A právě tyto zprávy prý podrývají liberální demokracii Evropské unie.

A normální člověk si řekne, že když za NATO mluví bolševický šmejd (a lze ho nazvat jinak?) který se překabátil a morálka jde do pryč, samo NATO  sebe samo diskvalifikuje. Ale ono né. Prý jsme konspirační zločinci my, co to takto zveřejníme.

A ve vzduchu visí otázka: komu podléhají zpravodajci BIS? Leda, že by byli na úrovni "Pepka Vyskoče ze Švejka".

Jenomže mohou pak chránit naši vlast?

 

A kruh je uzavřen:

Pokud to takto napíše některý z údajných konspiračních webů, je ihned napadem soudruhem generálem Petrem Pavlem,  jeho přítelem Jakubem Jandou z Kremlin Watch a BIS to má předat vládě jako hrozbu. Hybridně konspirační.

 

Otázka spíše zní: neocitli jsme se v blázinci?

Někteří poslanci v čele s Helenou Langšádlovou (TOP 09) už navrhli vznik vyšetřovací komise...

 

Jak to vybadá v oficiálním znění?

Z pohledu BIS je právě segment tzv. dezinformačních webů jen jednou ze součástí systému ruské hybridní strategie a v drtivé většině případů je součástí oné krycí kouřové clony, v níž a za níž se kryjí jiné zásadnější aktivity s vazbou na Rusko a jeho zájmy. Drtivá většina dezinformačních webů v českém jazyce je dílem českých (ideologicky motivovaných a přesvědčených o škodlivosti NATO, EU, USA, liberální demokracie či prvoplánově proruských) občanů, které nepodporují ruské entity. Tito aktivisté jen v rámci svých občanských práv a svobod šíří to, čemu věří, že je pravdivé. Jejich činnost je věcí diskuse a kritiky v rámci svobody slova a případně občansko-právních sporů, čímž ovšem nijak nezpochybňujeme, že tito lidé a jejich webové projekty zneužívá ruská strana pro šíření propagandy a dezinformací či pro podporu jiných komponentů hybridní strategie...

 

 Tu máš čerte kropáč...

 

 Přitom nechápou, že sami sebe usvědčují ze lži a v lidech se zvedá vztek. A vidíme to dnes už i ve Francii, v Belgii, Itálii...