Také jste zaznamenali "dezinformační kampaň" České televize a nového propagandistického "Deníku N" napojeného na Českou televizi z nám neznámých důvodů (zatím) o jakýchsi elfech? A starým lidem nahnali strach. Není i vyhrožování s manipulací trestné?

 

Dokonce je toto dezinformační médium záhadně propojené s Českou televizí, protože ho stále cituje:

podepsán Jan Tvrdoň, redaktor propagandistického Deníku N
redaktor, který d
osud působil jako vedoucí projektu Demagog.cz. A projekt pod jeho vedením získal Novinářskou cenu za inovativní občanskou online žurnalistiku... To je tam fakt napsáno u tohoto "experta", co doslovně jako DŮKAZ napsal: 

 

Čeští elfové zachytili stovky dezinformačních e-mailů. Podívali jsme se do jejich databáze

Před časem začali v České republice působit elfové. Anonymní skupina, která se po vzoru svých kolegů z Pobaltí rozhodla bojovat proti takzvaným trollům a šíření dezinformací na českém internetu. Deník N měl možnost nahlédnout do databáze řetězových mailů, které elfové shromažďují. K dnešnímu dni skupina nastřádala bezmála 660 zpráv, drtivou většinu z nich také bojovníci proti dezinformacím ověřili. Vedle zjevných nesmyslů a sdělení, které se netýkají české politiky (například že kmínem vyléčíte angínu), se mezi hlavními tématy objevují útoky na migranty, neziskové organizace, média (typicky Českou televizi) nebo část politického spektra. Častým terčem jsou opoziční pravicové strany, Piráti a sociální demokraté.

 

Takže shrnuto: partička samozvaných cenzorů a vykladačů morálky pod záštitou České televize a Deníku N se nabourala do mailové databáze (ti o tom stále informují, tudíž to podporují), veřejně ostatním vyhrožuje a popisuje, co v mailech je.

Co na to říká právo?

 

 

§

CENTRUM PRO OBĚTI DOMÁCÍHO A SEXUÁLNÍHO NÁSILÍ

Víte, co z právního hlediska můžete dělat, když …. se Vám někdo nabourá do e-mailu, čte Vaši poštu,...?

Už samotné nabourání se do cizí pošty, i když v elektronické podobě, je trestným činem § 182 Porušení tajemství dopravovaných zpráv, za který hrozí odnětí svobody až na dvě léta. Toto chování naplňuje i skutkovou podstatu trestného činu § 183 Porušení tajemství listin a jiných dokumentů uchovávaných v soukromí. Ten, kdo neoprávněně zveřejní, zpřístupní třetí osobě nebo jinak použije takto získané informace, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok. Může se jednat jak o elektronickou komunikaci (maily, chaty, soukromé zprávy na sociálních sítích), tak i o materiály v ní získané (osobní fotografie, videa atp.). Až na dva roky potom bude pachatel potrestán, chová-li se popisovaným způsobem v úmyslu ohrozit společenskou vážnost oběti nebo způsobit jí jinou újmu. To v praxi znamená, že pokud je motivací pachatele dotčenou osobu veřejně zesměšnit, hrozí mu za to až dvojnásobný trest.


Ve chvíli, kdy se pachatel takového jednání dopouští vůči druhému z rasových, náboženských, národnostních, etnických a politických důvodů, hrozí mu dokonce odnětí svobody nejméně na šest měsíců a nejvýše až na pět let. V daném případě je tedy podstatné to, čeho se pachatel zmíněným jednáním snaží docílit a proč. Takové jednání je ale samozřejmě trestné i bez speciálního motivu, jak zmiňuji výše.

 

A teď se podržte, nebo si sedněte!

Expert na propagandu a dezinformace NATO podplukovník Christian Bella říká:

když máme dělat propagandu a dezinformace, tak to nesmíme nazývat propagandou. Prostě jsme krativní!!!!

Ne, to vážně není dezinformace, ani vtip. Už jsme pochopili: Evropská unie a NATO nedělá dezinformace, nerozesílá HOAXY a News Fake, ale jsou kreativně inovativní! A pod tímto názvem se to smí!!!

TO NEMÁ CHYBU!

 

Ta naše pravda je ta jediná správná, a tu vám vnutíme, protože jsme kreativní, říká expert NATO Bella.

V rozhovoru pro Deník N popisuje, jak taková „bílá“ propaganda funguje i jak se v Německu učí bojovat s fake news. „Můžeme si dovolit říkat pravdu, protože víme, že jsme na té správné straně,“ říká. (A my jsme na té nesprávné straně? To jako posoudí kdo?)

Strávil víc než čtvrtinu století „praktikováním temného umění psychologických operací“, jak sám říká.

 

Takže ještě jednou, zatímco "my, obyčejní lidé" jsme se svým názorem dezinformátoři, Česká televize, eurosvazáci Evropských hodnot či NATO a další "oni" nejsou dezinformátoři, ale

kreativně inovativní experti.

 

DĚLAJÍ Z NÁS IDIOTY?

 

 

 

 

Takže vážení čtenáři, už je vám to jasné?