Co vlastně jsou tihle Piráti zač, se čeští voliči pořádně dozví teprve až se dostanou k veslu, budou se moci předvést. Kecy jsou dost zbytečný!
 

Ostatně, názorně to předvedli v Německu, kde už dnes, po kdysi tolik populárních Pirátech prakticky nikdo ani nevzdechne...

Proto jsem byl rád, že si ten pirátský hříbeček nakonec vydupal post pražského primátora. Je lepší experimentovat - prubnout to v Praze s milionem obyvatel, nežli v celé republice.

Po pouhém roce jdou už Piráti v hlavním městě na nervy i svým nejbližším koaličním partnerům a bude nepochybně hůř!

Ale především - vždy existovalo a existuje dost dobrých důvodů ke kritice velmocí, jen nevím, proč si to vzali za své zrovna tihle komunální politici, ani proč si za cíl vybrali výhradně jen Moskvu a Peking, jako by ti ostatní, co hýbou dnešním světem, byli křišťálově čistí.

Pražský magistrát přece jen není ministerstvo zahraničních věcí! Člověka napadá, zda by se městští úředníci raději neměli koncentrovat na to, co mohou ovlivnit - tedy především se věnovat řešení těch nekonečných pražských problémů, nežli mistrovat velmoce a vyvolávat trapné mezinárodní konflikty.

No, ještěže tihle Piráti zatím šéfují jen pražské radnici!

 

Zdroj: Josef Havránek