Foldyna se Staňkem jsou zločinci, třese se hrůzou velký ministr vnitra!  Pokud se lidé dozví, co jsme zač, už se nikdy do Parlamentu nedostaneme, dala by se parafrázovat neuvěřitelná hrůza zaháčkovaného šéfa ČSSD. Přece není možné, aby nakonec členové ČSSD šli pracovat. To raději smrt.

 

Včera bouchla další bomba pro ČSSD

Lubomír Volný, Ivana Nevludová a Marián Bojko a poslanci ČSSD Jaroslav Foldyna a Antonín Staněk se sešli, aby oznámili, že podporují občany České republiky, protože situace v České televizi je už neúnosná. Oznámili, že pracují na návrhu, podle kterého by Česká televize a Český rozhlas přišly o stovky milionů korun, které dnes mají od lidí díky koncesionářským poplatkům. 

 

"Podpořila by ČSSD osvobození třeba matek samoživitelek a sociálně slabých od koncesionářských poplatků?" zněl dotaz na Hamáčka.

"Já si dovedu představit, že bychom takovouto úlevu pro seniory a další skupiny podpořili, ale za předpokladu, že budeme jasně vědět, co to bude znamenat pro Českou televizi a její nezávislost." vykřikuje Hamáček. Ale na kom chce udržet Hamáček nezávislost už neříká.

 

Poslanecký klub ČSSD ještě v úterý večer schválil, že s koncesionářskými poplatky se hýbat nebude. Poslanci tak reagovali na prohlášení svých dvou spolustraníků Jaroslava Foldyny a Antonína Staňka, kteří navrhli, aby byli z jejich placení osvobozeni lidé s nízkými příjmy, jako jsou třeba matky samoživitelky.

Prezident Miloš Zeman dlouhodobě brojí proti České televizi a rád by zrušil koncesionářské poplatky. Jeho pravomoci ale tak daleko nesahají. Před týdnem se k němu přidal i předseda vlády Andrej Babiš. Ten pro Parlamentní listy řekl, že by uvažoval o zrušení poplatků pro nízkopříjmové skupiny obyvatel, tedy matky samoživitelky, důchodce, zdravotně postižené a další málo majetné skupiny.

V úterý ráno pak se stejnou myšlenkou přišla pětice poslanců. Na tiskové konferenci se hned slova ujal někdejší ministr kultury a poslanec Antonín Staněk (ČSSD), který oznámil, že koncesionářské poplatky jsou asociální, protože je platí všichni bez ohledu na své příjmy. Zdůraznil také, že veřejnoprávní Česká televize není dostatečně kontrolovaná. Společně s ním vystoupil i jeho spolustraník Jaroslav Foldyna a trojice bývalých z SPD Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová. Také ODS už odmítá extremistickou, nekontrolovatelnou údajně veřejnoprávní televizi včetně dalších poslanců.  A s nimi většina národa.