Díl, který je o Koněvově soše přesně ukazuje hnůj propagandy, valící se stokou naší veřejnoprávní televize. Pouze jednou větou: kdyby maršál Koněv s generálem Svobodou nevrhli všechna vojska směr Praha, SS Schörnerova nacistická armáda by zde řádila ještě roky. Ale když vrahům a zabijákům SS komanda nabídl Pattona Montgomery beztrestnost, s radostí upalovali do jejich milého náručí.

 

Jak se říká tomu, kdo chrání vrahy, zrůdy z koncentráků a mučící bestie žen, generále Pattone?

Ale o to nyní nejde. Pouze ukázka, jak stoka České televize a skvěle placené redaktorky dělají svojí propagandu.

 

Proč zůstala Jílková v Čt?

Všímněte si, jak útočí na Foldynovu stranu, zatímco Gabalovu nechává v klidu povídat.

Všimněte si, jak nechává dehonestovat levou stranu podpásovými údery: je to komunista, tudíž nižší rasa. Foldyna je ruský troll, nebo proruská špína. Argument? Proč, stačí jenom urážky, které Jílkové nevadí, zatímco pravou stranu brání. Že pan historik ohýbá? No a co, on smí, on je proevropský odborník.

Že nesmí skoro zaznít slova "Schörnerova armáda"? Samozřejmě, to by vyvrátilo koncept nových dějin. A pak se znovu zaútočí na levou stranu, tam je přece ten zločinec komunista. A odborník to potvrdí.

 

5.května 1945 - londýnský rozhlas: Německá armádní skupina "G" sestávající se z 250 000 vojáků  1. a 18. armády se vzdala generálu Montgomerymu bez boje. Tlak Rudé armády byl obrovský a nacistická vojska ovládla panika.

5.května 1945 - Praha po této zprávě povstala. Přesto miliónová Schörnerova armáda, která měla rozkaz udržet se v tomto prostoru co nejdéle, stále bojovala. V Praze 4 "na Zelené lišce" se nacisté začali šíleně mstít. Masakrovali muže, ženy, děti. Vytahovali je z bytů, stříleli nastojato.

 

Praha 4: Zelená liška – Reitknechtka

 

Copak to Jílkovou zajímá: stoka veřejnoprávní má zadání a to plní. Jinak letí. A tak se činí. Na Foldynu řve, na komunistu řve, před Gabalem se třese a volá odborníka, či jakéhosi pionýra. Evropského. Kolář antičeský je hrdina.

Patton chránil nacistické zrůdy a bral je do zajetí, místo aby je střílel. Tak je proto ten skvělý. Koncentráky jsou zapomenuty, SS je najednou přátelská armáda. Pouze ten Rus a ti jeho trollové...

 

Večer 7. května zaútočilo na pozice povstalců německé letadlo a svrženou bombou poškodilo průčelí paláce Kinských. Letecký útok povzbudil bojovou morálku Němců a zapůsobil depresivně na obránce radničních budov, značně již znepokojené zprávou o koloně třiceti tanků u budovy právnické fakulty a o vjezdu pancéřových vozidel do Dlouhé třídy a do Celetné ulice. Za tísnivé situace, v níž se obránci radnice nacházeli, vysílal městský rozhlas nepřetržitě volání o pomoc a poručík Kozel se odebral na velitelství Bartoš s naléhavou žádostí o pomoc. Přestože noc ze 7. na 8. května byla poměrně klidná, obránci tušili, že v nejbližších hodinách provedou Němci rozhodující útok. Velitelství Bartoš jim vyslalo na pomoc skupinu bojově zkušených, maximálně odvážných a obětavých partyzánů z Hořovic. Staroměstská radnice byla již natolik poškozena střelbou a ohrožena okolními požáry, že představitelé a úředníci Národního výboru, kteří tam dosud setrvávali a využívali tamní telefonní ústřednu, museli budovu opustit. Pouze v jejím přízemí zůstali ozbrojení obránci.

 

Kliknutím obrázek zvětšíte

 
8. květen
Za časných ranních hodin 8. května zahájili Němci dosud nejsilnější úder na Staroměstské náměstí za použití tanků a pěchoty.

 

Od rána 8.5. je Staroměstská radnice těžce odstřelována. Ničivému požáru postupně podléhá střecha věže, orloj, arkýř a celé severovýchodní křídlo. Na okamžité účinné hašení plamenů není pro nepřetržitou střelbu čas.

 

Velitel Waffen-SS v Čechách a na Moravě SS-Gruppenführer Carl von Pückler-Burghaus předal budovu Právnické fakulty pražským povstalcům a opustil Prahu až ráno s poslední německou kolonou. Kapituloval teprve 12. května před americkými a sovětskými vojáky v Čimelicích a bezprostředně po kapitulaci se zastřelil. Ještě 9. května dopoledne bylo okolí Staroměstské radnice revolučními gardami a sovětskými vojáky zbavováno zákeřných střelců, kteří setrvávali zabarikádováni ve vyšších patrech budov a stříleli na chodce v ulicích. Pražská posádka vojsk SS spolu s dalšími bojovými skupinami postupovala časně ráno 9.5. opačným směrem - od svého velitelství v budově právnické fakulty přes dnešní Palachovo, Malé a Staroměstské náměstí do Celetné ulice směrem na Vinohrady.

Prostě prchala před Rudou armádou, aby nepadla do jejich zajetí!

Tak sakra kdo osvobodil Prahu?

A poslechněte si Jílkovou a podvodníky, co se hlásí jako odborníci: prý se podepsala kapitulace a byl klid. A pak je třeba projít Prahou a podívat se na pomníky, kolik lidí padlo 8-9. května 1945. A další i později.

 

 

Další a další hnus veřejnoprávní se množí. Extremistická dezinformační stoka veřejnoprávní nezahálí, zatímco všechny ostatní obviňuje z dezinformací. Nám normálním je socha Koněva ukradená. Dokonce proti ní mnozí z nás tenkrát protestovali. Ale ona je symbolem demontáže pravdy, ona je symbolem horších zvěrstev historiků, než za bolševika. Bolševici zamlčovali, tito přímo lžou. Tenkrát jsme netušili, že může být ještě hůř! Goebbelsovsky lžou a tvrdě drží cenzuru veřejnoprávní. A dokud se tato dezinformační stoka nerozpráší, demokracie a svoboda se do českých luhů a hájů nevrátí.

Socha Koněva je symbolem osvobození, nikoliv politických excesů komunistů.

Veřejnoprávní televize v rukách kolaborantů je symbolem nesvobody a lží.

Neexistuje demokracie, svoboda slova, pluralita a svoboda komunistická, socialistická či kapitalistická. Svoboda, svoboda slova a demokracie buď je, nebo není.

Dnes opět není a mnoho lidí se už opět bojí říct svůj názor.

Totalita je zpět!