A nebýt "Cibulkových seznamů", nikdo by se o spolupráci s STB nedověděl a Chramostová by byla brána jako hrdinka, která bojovala proti totalitě!

 

Překvapilo mě, když jsem našla její jméno v Cibulkových seznamech, 30 let jsme se neviděly, říká o Vlastě Chramostové spisovatelka Tereza Boučková.

 

Její život byl vskutku příkladný, proto je třeba, aby měla státní pohřeb.

 Lidé jako Chramostová vstoupili do KSČ v době Stalinismu, věšení Horákových a krutých stalinistických čistek. Tato doba byla pro ně úžasná.

 

Vlasta Chramostová byla komunistka: ale prý procitla, když byla svoboda na dosah. Bohužel netušila, že příjde normalizace.

„Ďábel mě dostal na pýchu a ješitnost. Spletl mě iluzemi o sobě i o společnosti. Koupil si mě za představu lehčího, úspěšnějšího života, jemuž nebudou napříště kladeny žádné překážky,“ popsala ve svých pamětech.

 

Vlasta Chramostová spolupracovala s STB: krátce po nástupu komunistů k moci podepsala vázací akt komunistické státní bezpečnosti. A všimli jste si, že ani dnes se o tom podrobněji nesmí ve veřejnoprávních médiích mluvit, pouze naznačit?

Vlasta Chramostová zabila svého syna: při autonehodě, kterou zavinila.

 

Prý byla proti vstupu vojsk Varšavské smlouvy. Když se podíváte na dokumenty, bylo proti 95% občanů Československa, takže její hrdinství je jaksi... A pak podepsala Chartu, čímž se stala spoluvůdkyní charakterního disentu jako Havel. A jaksi už se mlčí, že v tu dobu (1977) opět tuhá normalizace polevovala.

„Pokud si někdo zaslouží pohřeb se státními poctami, je to nepochybně právě Vlasta Chramostová,“ uvedl v neděli předseda Ústavního soudu a rovněž bolševik, který také prozřel, když ho osvítil Duch svatý. Jako Štětina. Jako bolševik generál Petr Pavel, co přísahal na boj proti západnímu imperialismu.

 

Úsudek o této partě kolem Václava Havla si udělejte sami, zde jsou pouze popsána fakta, nic víc, která jsou skoro všude vymazána, nebo jenom naznačena. Co to bylo za lidi, jaké měli charaktery, jak se měnily dle doby a co znamená slovo korouhvička si dosaďte prosím dle svého...

 

 "Čest" její památce...?

 

 P.S. A porovnejte to prosím s Ondráčkem, který nikomu nic neudělal, byl pouze v 18 létech členem pořádkové policie (VB) a proto mu nadávají ti lepší, charakterní "bolševická mlátička".