Stejně jako podprahová reklama, tak funguje novinářská manipulace se čtenáři. Pokud nějaký web potvrzuje, že Země je placatá, lidé si poklepou na čelo, případně se zasmějí, ale tím to končí.

 

Pokud se podíváte na všechmy mainstreamové nadpisy, jako ovce kopírují nadpis ČTK:

Jakl dostal za potyčku v metru pokutu 1000 Kč...

 To doplnění je vedlejší.

I z diskuzí na sociálních sítích zjistíte, že mnoho lidí se zatetelí, protože ten Klausův lump Jakl za potyčku dostal trest. A přitom už mnoho lidí nepoužije mozek, že výše pokuty je podstatou. Avšak autor (pokud je novinář) ví přesně, že tento titulek je podraz.

 

Poctivý titulek od placeného profesionálního redaktora, navíc dělající servis pro ostatní musí přesně definovat už v titulku původce  agresivity a toho, kdo se bránil.

 

Titulek profesionála novináře dělající servis pro ostatní média by zněl

Útočník na Jakla dostal pokutu 5000 Kč, bránící se Jakl dostal pokutu 1000 Kč. 

Pravdou je, že někde si  toho zvídaví čtenáři všimli, ale pokud se mediální domy včetně Čt prsí, jak jsou seriozní, tak toto je důkaz, že lžou a podvádí, i když nepíší, že Země je placatá. Toto je totiž zločinná manipulace a musíme na to upozorňovat.

 

Mimochodem, proč napadený platí 1000 Kč je také záhadou, protože nepřiměřená obrana u soudu už neexistuje. Nebo snad ano?

Kdo potrestá v ČTK  autora tohoto šmejdského, manipulativního nadpisu? Oni tam kodex nemají?

 

Kdyby Jakl vyprovokoval potyčku, dostal by pokutu 5000 Kč on!

Přesto je na prvním místě, aby byl pošpiněn!

 

 

Pozor, to není o poutavě přehnaném titulku, ale o podpráhově otočeném významu! Takže nikoliv otevřená dezinformace, ale odkloněný důraz od hlavního aktéra na radního Jakla!

Je to hnus!