Jihočeské vouchery jdou na dračku, za 30 minut zmizely slevy za půl milionu, píše iDNES. Hejtmanství přidá na pobyt až 300 korun za člověka a noc. Koho tím vlastně krmíme a dotujeme?

 

Po hodině už si požádalo přes tři sta lidí, nejvíce z Prahy, jihu Čech a Moravy a Moravskoslezského kraje. Odpoledne už šlo o sumu kolem milionu korun.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/vouchery-turismus-jizni-cechy.A200616_553564_budejovice-zpravy_epkub#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main

Státní rekreační poukaz na dovolenou v Česku

Stát bude lidem dotovat poukazy na dovolenou v hodnotě až 4 000 Kč. Jednou z cest jak pomoci cestovnímu ruchu v České republice jsou státní rekreační poukazy na dovolenou v Česku. Mnoho ubytovacích zařízení se díky současné situaci potýká s otázkou budoucí existence, a proto se nyní připravuje projekt státních rekreačních poukazů, které zvýhodní občanům České republiky dovolenou v Česku.

 

A co hotely? Smějí se, až se za břicho popadají. Jak slevy pomohou turistům?

Já tu slevu nechci zadarmo. Sice dostanete slevu, ale hotely a restaurace se na ničem nepodílí. Zkuste si zajet na Šumavu. Myslíte, že zlevní, že si utáhnou opasky? Naopak, počítají s tím, že hosté, kteří dostanou voucher, tyto peníze utratí za pivo a jídlo a majitel se napakuje, zatímco stát se zadluží. (Mimochodem o tomto každý den kvílí Soukup na Barrandově - máme se zadlužit my, on bude prosperovat)

 To se to mlaská, když stát cáluje...

Jsme nepoučitelní? A prý Babiš daněmi zlevní! Na Šumavě dražší než na Staroměstském náměstí!

 

A korupční šiml zařehtal

Díky voucheru pro nemajetné, tvrdí ministryně. (Ty ceny jsou všude, tyto jsou pouze namátkové)

 

Rekreační poukaz od státu

Státní příspěvek na rekreační poukaz by měl motivovat Čechy k dovolené v tuzemsku a pomoci nejen podnikatelům v pohostinství, ale i těm, kteří by si za normálních okolností rekreaci dovolit nemohli. Budou tak moci díky voucheru od státu vyrazit do svých oblíbených destinací a pomohou nastartovat cestovní ruch. (Podívejte se znovu na ceny výše)

StátníPoukaz.cz

 

P.S. Tragédií je, že nejobjektivnější pohled na zadlužení a rozpočet mají v roce 2020 (mimo rozpočtové rady státu) komunisté. Není to "k podělání"?

 

Související

Hospodští ječí: česká žebrota nám ztráty nezaplatí! 5500 Kč za jednohubku... Babiši dosypej!