Abychom vše v případě potřeby mohli rychle realizovat, schválila vláda pobyt z EU a NATO až 300 vojenských zdravotníků na českém území dočasně po dobu do 90 dnů," uvedl Metnar.

 

Metnar doplnil, že jde o expertní pomoc českým zdravotníkům, zahraniční vojáci budou v případě nasazení v ČR působit beze zbraní a vždy ve spolupráci s českým zdravotním personálem.

Jenom pro zajímavost:

Začátkem září se stal náměstkem Metnara Jan Havránek. Předtím pracoval jako poradce v oddělení analýz a plánování v poradním týmu generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga. Nastoupil do významné sekce, kde se formuje obranná politika státu a určuje úroveň závazků vůči NATO.

Otazníky, které nejde obejít: státy, které samy potřebují zoufale pomoc, posílají vojenskou pomoc do státu, který moc pro EU a NATO nehoruje. Přitom se Brusel pod covidem hroutí, smrtnost je obrovská, Poláci, Slováci, už i Německo dramaticky zvyšuje kapacity, o Francii, Španělsku a Itálii ani nemluvě, ale jako v roce 1968 právě my, nespokojenci potřebujeme pomoc NATO. A koronavirus v USA je nejhorší na světě. I Stalin si prý utrhl od úst, aby nám pomohl a Sovětský svaz hladověl.

Proč nám nepošlou civilní lékaře, když jich mají nadbytek? Bude součástí boje proti koronaviru i raketová základna a bombardéry jako v Polsku?