Ne, tak to fakt nemůže být pravda: předseda Ústavního soudu toto vysloví? Kde jsme 31 let po odchodu totality? Jak má lid a národ věřit justici, když toto vysloví nejvyšší?

 

Představte si, co řekl v České televizi: Rychetskému je líto, když si původně myslel, že Zeman dělal pouze populistické sliby dle toho, co si žádal lid, co si žádal národ. A on ne, on to myslel vážně.

Ano, čtete dobře: Rychetský ho měl rád, protože předpokládal, že Zeman lže a podvádí občany. Když zjistil, že Zeman nelže a lidé ho volí, protože to, co Zeman vyslovil, si skutečně myslí, Rychetského to zklamalo. Není to šílené od člověka, dokonce od předsedy Ústavního soudu? Šílené a zvrácené?

 

Autenticky jako důkaz

"Mě trápí to, že člověk, kterého jsem poznal jako nepochybně liberálně založeného humanistu, už několik let podléhá různým téměř někdy i xenofobním postojům takovým, řekněme populistickým," řekl. Dodal, že když Zeman bojoval o zvolení v přímé volbě, myslel si, že některá svá veřejná tvrzení říká jen proto, aby byl zvolen.

"Veřejnost podléhá různým populistickým zkratkovitým sloganům a každý, kdo chce přímou volbou získat funkci prezidenta, se k nim musí uchýlit. To je tragédie přímé volby. Když v tom ale pokračoval po druhém zvolení a pokračuje občas, tak mně je to nesmírně líto," uzavřel Rychetský.

 

Takže předseda Ústavního soudu a bývalý komunista je nešťastný, že prezident republiky Zeman nelže a to, proč si ho mnoho lidí váží je vlastně hnus: prezident Zeman to, co říká, si skutečně myslí a takového prezidenta je špatné mít. Je to populismus...

Vážně není předseda Ústavního soudu zvrácený?

 

I s jeho komunistickou minulostí je to zajímavé, takřka neprůhledné. Do KSČ vstoupil v roce 1966, to znamená po studiích práva. Je zajímavé, že se na ně dostal. Vlastně není, jeho tatíček a mamička měli stejné vidění světa a on do KSČ vstoupil už jako zralý muž. A zatímco u komunistické prokurátorky Ludmily Brožové-Polednové se mladý věk nebral, u Rychetského to byla naivita a když protestoval proti stíhání za majálesové protesty (což dělalo desetitisíce mladých lidí), byl prý... vlastně co byl, když i Wikipedie zmateně mlží:

Studoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Členem KSČ byl v letech 1966 až 1969. Po studiích nastoupil k Městskému soudu v Praze jako justiční čekatel, ale bylo proti němu zahájeno soudní stíhání kvůli jeho nesouhlasu s procesem vedeným proti účastníkům tzv. majálesových událostí. Od té doby pracoval jako asistent na právnické fakultě. (Takže od roku 1969? Není to divné?) A dále životopis pokračuje: Od roku 1968 až do sametové revoluce pracoval jako podnikový právník v SBD Pokrok.  

Neboli nebyl potrestán soudně, nebyl kotelníkem, kydačem hnoje. Ale pracoval u největšího stavebního družstva v Československu jako právník: SBD Pokrok. Jak je to možné, když Moučková plakala, Kubišová dodnes pláče a neudilali prý nic. Není těch lží od údajných bojovníků proti komunismu nějak moc?

Takže Rychetský je další z těch, co nám ukazují, co je čistota v nejvyšších kruzích a tento člověk ostře kritizuje Babiše, protože Rychetský je prý lilium, zatímco Babiš zločinec.

Mimochodem i v padesátých létech komunistických byly boje mezi komunisty a někteří za to byli popraveni. Takže nic nového pod sluncem. A tento člověk vystupuje ve veřejnoprávní České televizi jako hrdina a čistota sama, dokonce jako vůdce Ústavního soudu. Úsudek o dnešní době si udělejte každý sám.

 P.S. Jasně, že si média všimnou předem připraveného útoku na Babiše, protože rozhovor a otázky jsou připraveny předem včetně rámcových odpovědí. Nedělejte z nás idioty, prosím.