Přituhuje a mračna se stahují na galérkou, která možná hraje na obě strany jako dvojití agenti? „Všichni poslanci na celém světě skládají přísahu své zemi. Ne všichni ji ale mohou v praxi osvědčit tak, jako poslankyně Nadija Savčenková. Byla vojákem, který bojoval za svou vlast a byla připravena za svoji vlast položit i život.

 

Pro nás pro všechny byla a je symbolem vlastenectví a boje za svobodu. Má naši největší úctu a je pro nás pro všechny velkou inspirací,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

 

 Adamová Pekarová se Savčenkovou TOP 09

 

Ukrajinský parlament ve čtvrtek zbavil poslankyni Nadiju Savčenkovou imunity a souhlasil s jejím zadržením a uvězněním. Někdejší uctívaná válečná hrdinka podle generálního prokurátorka chystala vojenský převrat s podporou Ruska. Agenti tajné služby SBU vzápětí po hlasování zatkli Savčenkovou přímo v sídle sněmovny.

europoslanec Svoboda KDU-ČSL se Savčenkovou

 

A cože tak strašného udělala?

V lednu 2017 navrhla, že by se Kyjev měl načas zřeknout  Krymu a na oplátku by prý získal zpět rebely ovládaný východoukrajinský Donbas. Někteří ukrajinští politici následně žádali o vyšetřování jejích „protiukrajinských postojů“.

A rázem se z ní stal nepřítel číslo jedna.

 

 

Co vy na to, Kalousku, Pekarová, Ženíšku, Svobodo, Štětino a další. Jednou jsi nahoře, jednou dole. Tolik jste za ní bojovali...

 

Kde se zastaví korouhvička samozvaných demokratů? Včera přítel, dnes nepřítel, zítra...

 

 A Jakub Janda nechybí

Think-tank Evropské hodnoty se připojuje k mezinárodní výzvě na ...