Americká vláda chce nechat vyšetřovat a možná i pohnat k soudu střední a vysoké školy, které při přijímání studentů zvýhodňují příslušníky etnických menšin, a diskriminují bělochy. Oznámil to před časem list The New York Times. A nejen to.

 

Kdo je odcházející Antony Kennedy, který teprve v 81 létech prozřel?

Hlasoval pro práva LGBT komunity, práva žen na volbu v otázkách potratů, či v otázce pozitivní diskriminace. Právě v těchto případech byl soudce Kennedy rozhodujícím hlasem. A americké hnutí LGBT komunity si je toho dobře vědomé.

 

Nejvyšší soud USA je vedle Kongresu a prezidenta jedním ze tří pilířů amerického systému, kdy se tyto tři pilíře navzájem kontrolují, aby nedošlo ke zneužití moci. Nejvyšší soud rozhoduje ve všech sporných kauzách, na které je třeba uplatnit odůvodnění podle Ústavy. Tímto způsobem Nejvyšší soud rozhodoval v minulosti o rasové segregaci, potratech, právech homosexuálů a dalších kauzách, které mají vliv na směřování celé země. Rozhodnutí soudu by se mělo držet toho, co je napsáno v Ústavě, ale její výklad je na argumentačním mistrovství soudců tohoto soudu, proto je důležité, kdo v Nejvyšším soudu zasedá.

 

Za čtrnáct dní může Trump začít návrat USA do normálního světa!

 Kennedy (bohužel ho nominoval Reagan) byl i strůjcem zvrácenosti společnosti v USA, udkud se to přeneslo do celého světa.  Jde totiž o závěr zásadního rozhodnutí nejvyššího soudu o právech gayů a leseb na manželský sňatek, jehož autorem je soudce Anthony M. Kennedy. Kennedy byl autorem čtyř klíčových rozhodnutí, která změnila práva homosexuálů v USA.

„Žádný svazek není tak hluboký jako manželství, protože to spojuje nejvyšší ideály lásky, věrnosti, oddanosti, obětování a rodiny. Spojením ve svazek manželský se dva lidé stávají něčím více, než byli předtím.“ (Vtipné, když pak rozhodl o homosexuálech)

Zdroj: https://www.lidovky.cz/konec-prav-pro-gaye-a-lesby-nejvyssi-soud-usa-opousti-soudce-kennedy-trump-planuje-zmeny-g7l-/zpravy-svet.aspx?c=A180628_172901_ln_zahranici_mha

Jedním z nich byl například soudní spor Lawrence versus Texas v roce 2003, kdy Kennedy rozhodl, že pohlavní styk mezi homosexuály musí být legální napříč celými USA. Do té doby byl ve 13 státech zakázán pod tzv. zákony sodomie.

Jak uvádějí někteří američtí slušní lidé: za povolení všech zvráceností by se měl smažit v pekle! Přesto mu prezident Trump poděkoval, protože minulý týden podpořil Trumpův dekret omezující cesty obyvatel některých převážně muslimských zemí do USA, kdy procitl ze sna a díky své rodině zjistil, (paradox v 81 létech) že nebezpečíí pro obyčejné občany je jinde, zatímco on se doposud pohyboval s ochrankou za "vysokou zdí".

 

"Bylo mi největší ctí a výsadou sloužit našemu národu 43 let ve federální justici, z toho 30 let u nejvyššího soudu," uvedl dnes podle agentury Reuters Kennedy, který svůj odchod odůvodnil touhou více se věnovat rodině.