Analýza, či spíše zamyšlení a úvaha, co se nyní děje a co se asi stane. Udělat skutečnou analýzu nelze. Je zde příliš proměnných, a příliš miliard korun v přepočtení, které jedna strana (Brusel) může ztratit, takže styl ukrajinské mafie včetně rozšiřování paniky a hrůzy vůči obyčejným Britům je na dennodenním pořádku. A poslechneme li veřejnoprávní zoufalce u nás? Darmo mluvit...

 

Takže zkusme si trochu zafilozofovat a předpovědět, co se stane 29.března 2019

 

Brexit bude, ač...

Brusel zvyšuje vydírání a některá povolení na mezinárodní obchod vůči Velké Británii brzdí. A například některé lodě mají zpoždění, skutečně musejí déle čekat na odbavení, což je prý důkazem, jak na tom bídně Britové budou, až se oddělí. Víra vyděračů z Bruselu tkví v tom, že Britové zblbnou, emoce strachu je vyženou za pomoci migrantů a Poláků do ulic a poslanci na poslední chvíli couvnou. Prý byla lež "Brexitářů", že neposíláním peněz do Bruselu jim zůstanou. I český zpravodaj v České televizi se činí a naznačuje, že pak už Britové zemřou hlady, vypuknou nemoci, Velká Británie se zahalí dýmem a nakonec se tento ostrov potopí do moře.

 

Ve skutečnosti se nestane vůbec nic a vydírání týden po Brexitu skončí a bude snaha vztahy normalizovat, obchody akcelerují, protože by to těžce poškodilo Evropskou unii a zastánci EU by v květnových volbách dostali těžce na frak. Proto je alespoň snaha odsunout Brexit až k volbám, nejlépe po volbách do Bruselu.

 

Takže, nechce li poslední demokracie (pozor, neměnit s Velkou Británií) zmizet z mapy světa, Brexit bude. Dokonce by bylo výhodnější pro všechny občany, kdyby byl tvrdý. Prostě šlus a pak začít vše na vyšší kvalitativní úrovni. To je sice pro bruselské pseudoelity černý scénář, ale pro občany Velké Británie a Evropy nejlepší řešení do budoucna.

Ekonomika se propadne, ale na krátkou dobu, takže to bude znát v měsíčních ukazatelích, ale ročních nikoliv. Nejdéle půl roku po Brexitu poběží vše opět v normálu a nadnárodní firmy se do Británie vrátí. Dokonce možná ještě raději, protože Britové chtějí hned od začátku prudce bourat byrokracii a akcelerovat ekonomiku. (Za každý nový zákon zrušit dva staré. A to je jedna z věcí, která Brity žene do Brexitu)

Titulky, jak Mayová couvá a připouští druhé referendum je přání otcem myšlenky. Dokonce se zdá, že za slupkou divné a hloupé ženy je osobnost mazanější a s pevnějšími nervy než grázl Corbyn i s vůdci z Bruselu dohromady. Což by i to znamenalo, že se Brexit uskuteční a zatímco slušní lidé od Londýna po Prahu budou slavit vítězství, Brusel se bude připravovat na odchod libry a na příchod "excelentní ukrajinské hřivny"...

 

„Spojené království odejde 29. března z EU bez dohody, pokud k tomu bude mít výslovný souhlas parlamentu,“ uvedla doslova Mayová s tím, že jejím cílem není odchod z EU oddalovat.  

Vůdce labouristické opozice Jeremy Corbyn premiérku kritizoval, že jen ztrácí čas. Nelze vyloučit, že labouristé podpoří druhé referendum o Brexitu. Ale tady by mohla největší opoziční strana narazit. Řada voličů labouristů totiž hlasovala pro Brexit a ti na špínu Corbyna, že ho nezajímají občané Británie, ale křesílko reagují stále hlasitěji.

Nakonec možná dějiny zhodnotí, že z Mayové vyrostla po Thatcherové druhá hvězda světového formátu, zatímco chlap - Corbyn -  se choval pouze jako hovado. Někdy totiž vizuální dojem klame a Mayová musí čelit neuvěřitelnému tlaku, podrazům a špíně nejen z Bruselu, ale dokonce z vlastní země - vůdci opoziční strany a dvou loutek po jeho pravici a levici. (Perlička - všimněte si, až bude Corbyn hovořit, jak se dvě loutky černá a bílá kýváním či kroucením hlavy doplňují. Sedí tam vždy)

loutky a loutkovodič

 

Paní Therezo Mayová, sklízíte obrovskou úctu a obdiv za sílu, kterou čelíte této stoce. Hluboká poklona.

 

 P.S. Zdůraznění: není to prognoza, ale pouze úvaha, protože je skutečně příliš proměnných a tlak na ty, co chtějí odejít z diktatury Bruselu je neuvěřitelně špinavě zločinný a ustát to dokáže pouze člověk s nejvyšší morální integritou.