Smutný pohled na zatuchlý britský parlament. Tak dlouho byl vychvalován, až se zjistilo, že banánová republika vzniká na území Downing Street číslo 10 a především ve Westminsterském paláci. To, co jsme dříve vídali na Ukrajině a v Africe, dnes předvádí britský parlament.

 

Vůle lidu jde do pryč, boj o koryta běží v přímém přenosu

Kam zmizela ta nádherná zem, kde i policisté nenosili zbraně, nebyla ústava a přece tam byla úcta k druhému? Když vidíme Corbyna a jeho šašky v pozadí, když vidíme čachry místo vykonávání vůle lidu tak je vidět, že padla poslední výspa demokracie. Dříve byly banány symbolem Afriky, dnes možná rostou přímo ve Westminsterském paláci. Co se stalo s Evropou po založení Evropské unie? My starší jsme si mysleli, že se RVHP nevrátí a že zvrácenost politického a hlavně ekonomického systému pod nadvládou SSSR už nic nepřekoná.

Jak hluboce jsme se mýlili, je to ještě horší.

 

Dnes východ šlape na 200%, mohutně dohání ekonomické ztráty, západ se utápí v podrazech, špíně, vyhrožování, USA vydírají celý svět, západní politici se rvou o koryta jako koně a pouze tam, kde vyrazili neziskové organizace, je relativní klid. Zatímco státy BRICS a především Čína s Ruskem ukazují příkladnou spolupráci na vzájemných dohodách, západní politici už ten hnůj a vydírání ani neskrývají. Velká Británie nám ukazuje vůli lidu jak na talíři.

Hnůj, podrazy, všichni politici se rvou o koryta jako koně. A brzy budou v Evropě růst banány. Prý to dělá to teplo a na politiky i africky působí.

Proboha, kam jsme se to dostali? To jsme vážně v roce 1968, potažmo v roce 1989 chtěli? Umí západ něco jiného, než vydírat, zabíjet, přepadávat, válčit a rvát se o koryta? A víc jak půl miliardy lidí se stalo jejich rukojmím? S cenzurou a vyhrožováním?

Jak to skončí? Není čas prásknout do bot?