Jakou vlastně hrála hru a pro koho? Docela pozdvižení v ruských médiích vyvolala zpráva o tom, že ruské vyšetřovací orgány pátrají po neznámé člence doprovodu Navalného na jeho cestě na Sibiř. Mohla pracovat pro Navalného a současně pro Británii a USA v zájmu likvidace Nord Stream II?

 

Vyšetřovatelé zrekonstruovali celou Navalného trasu, včetně zastávek, a vyslechli všechny lidi, kteří se pohybovali v blízkosti blogera během jeho pobytu v Tomsku. Vyslechli pět ze šesti členů Navalného doprovodu – až na tajemnou ženu, která blogera doprovázela, nicméně odmítla podat svědectví… a zmizela. Během vyšetřování se ukázalo, že jde o Marii Pevčich trvale žijící v Londýně, kterou publikace na „Pravda.ru“ označila za pravděpodobnou travičku. Tato dáma je, dle médií, ve spojení nejen s Chodorkovským, ale i s byznysmenem Vladimirem Ašurkovem, skrývajícím se před ruskými úřady v Londýně, s nímž se Navalnyj dostal do konfliktu v souvislosti se záměrem likvidovat svůj „Fond boje proti korupci“. Byl to právě Ašurkov, kdo financoval rozjezd fondu nesoucího Navalného jméno.

Podľa portálu pravda.ru existujú silné indície, že Marija Pevčich mohla byť tým človekom, ktorý Navaľného otrávil. Pevčich bola Navaľného spojkou v Londýne, odkiaľ ho priamo úkolovala, čomu sa má venovať v rámci Západom financovaného projektu tzv. „Fondu boja proti korupcii“ (FBK).

https://www.hlavnespravy.sk/wp-content/uploads/2020/09/65431645312645312645312.jpg

Zvlášť podozrivé sú aj ďalšie okolnosti, ktoré indikujú, že pre Mariju Pevčich nemusí byť problémom obstarať si toxické preparáty na báze vírusov. Jej 56-ročný otec Konstantin Pevčich je moskovský podnikateľ, ktorý má oficiálne zaregistrované dve výskumné spoločnosti. Spoločnosť „Fotiss“ je úplne nová, zaregistrovaná bola iba koncom júla. Nie je teda úplne jasné, čím sa zaoberá. No jeho druhá spoločnosť „NIOBIS“ už takmer 10 rokov pracuje na projektoch zameraných na kultiváciu vírusov a biologických buniek, určených pre využitie vo farmaceutickom biznise. Adresa oboch spoločností je identická: 125167, Moskva, ulica Viktorenko, dom 16, vchod 1.

Bývalý právník Navalného fondu Vitalij Serukanov v rozhovoru pro Nation News prohlásil, že to děvče „hrálo hlavní role, a je pochopitelné, že Navalného doprovázela všude, mj. i v okolnostech, při kterých mohl být otráven“.

Zajímavé je rovněž to, že se ukázalo, že je dcerou Konstantina Pevčich, který je vedoucím a zřizovatelem hned dvou biolaboratoří, a věnuje se vědecké činnosti v oblasti biokybernetiky. Navíc sama Maria Pevčich je spojována se startupem „Skinport“, který vyvinul mikrojehly pro bezbolestné injekce.

Zdroj: Cargrad TV ZDE a ZDE

 

 Možná proto visí v éteru tak zoufalé snahy Německa (Merkelové) a dalších států Británii (dnes navíc Mariji Pevčich) a zdroj možného Novičoku stůj co stůj ochránit. Jsou to zatím spekulace, ale až příliš do sebe zapadají.