Je jasné, že první eurofanatický politolog typu Romancova se chytí za hlavu a jeho cenzorská manželka Romancovová ministra Chovance vyšle temný signál: je to HOAX a new fake! Není! Ale je třeba k tomu pár dalších slov, které snad  v záplavě šílených nesmyslů každý unese.

 

D'Hondtova metoda přepočítání volebních hlasů se nemění, tak proč by to mělo být tentokrát jinak?

 

Kdo chce podrobnosti, odkaz je zde: D'Hondtova metoda – Wikipedie

Abychom nezahltili čtenáře spoustou pouček, půjdeme ve vysvětlení rovnou k věci: v klasickém režimu je rozložení na principu pravice - levice. Pravice utáhne a ušetří, levice přebere a rozhází. Lze to snadno dokázat, ale nyní se tím nezdržujme.  Popišme pouze o co jde v těchto volbách a proč najednou nevadí hlas pro malé strany.

 

Velká bere, známe hlášku z mariáše. A nyní si představme dle selského rozumu, co se stane, když dáme hlasy těm, kde se údajně nepropadnou a pak si popišme, co se stane, když dáme volební hlas těm, kterým jsme skutečně chtěli dát.

 

Nikdo, ani my nemáme šanci tentokrát odhadnout, kolik kdo hlasů dostane. Tak se tím nezabývejme. Nikdo však nebude pochybovat, že předpokládané strany nejsou na bázi pravá a levá, ale hon na "Babiše a Okamuru" náhončími údajných demokratických stran. Přesto je jasné, že vítězem bude někdo z tandemu "Babiš a Okamura" a za ním KSČM, ODS, ČSSD. V podstatě pětice, která to má jisté. A hlasy, které propadnou, si tato pětice rozdělí, byť vítěz - viz D'Hondtova metoda - bere trochu víc. A co tedy říká selský rozum?

 

Chci li volit třeba Realisty, či Svobodné a budu se bát, že to propadne, mám dát předem svůj hlas někomu z pětice, kterou jsem volit nechtěl?

 

NE!

 Odpověď  je jasná: pokud tyto hlasy propadnou, stejně se tam můj hlas dostane, nepropadne li, dostane se tam ten, koho jsem skutečně chtěl volit.

Není to logičtější a demokratičtější?

 

 

Nebojte se tentokrát volit ty, kterým věříte. I velké strany musí vědět, co si skutečně myslíme!

 

A to je ta "Skrytá Pravda"!

 

My lid a nikoliv politik je pánem!