Mail zaslaný bezprostředně po volbách Realistům. Stále silnější ohlasy  na podobné téma však ukazují, že tato reakce není ojedinělá a komický výsledek voleb to dokládá. A než začnete číst, musíme předložit fakta: jenom je třeba dodat, že tyto dva byly napsány bezprostředně 23.10.2017.

 

Václav Klaus junior neměl ani jednou přístup v prime-time předvolební mašinérii kulturní kavárny

Petr Robejšek neměl přístup v prime-time

Petr Mach měl výjimečně v prime-time

Přidejme k nim Petra Hanniga, který také neměl šanci dostat se na prima-time

 

Ta nespravedlnost v politické soutěži plurality, kdy jsou odstaveni ti, kteří mají jiný názor než mainstreamový, zatímco ti, co freneticky řvou "Evropská unie a nikdy jinak - bez eura nelze žít" jako Zelení a proto jsou adorováni zazněla i ve slovech známé Markéty Šichtařové, volící Svobodné. Rozdíl byl v tom, že se tato čtveřice chovala slušně, takže byla lehce ideology České televize odstavena. A pak už neměli šanci v konkurenčním boji velkých peněz prorazit. Ale pak k čemu jsou volby? A pak, k čemu máme Českou veřejnoprávní televizi?

 

Z tohoto úhlu pohledu a vize do budoucna byl  zaslán tento mail - a jak vidno, je velké množství občanů České republiky, mající obdobný názor i nyní.

 

Vážený pane Morozi, nevzdávejte to, prosím. V příštích dnech napíši věcnější
> rozbor proč se domnívám, že by to byla ztráta. Jistě, peníze na volby jsou
> jedna věc, ale stát potřebuje subjekty, které mají jasné vidění. Povolební
> fraška má trhliny, blíží se konec intervencí ECB, tvrdne koruna, úvěry pro
> vládu se zdraží a cyklus je pravděpodobně v nejvyšších obrátkách. Už tyto
> volby neměly pro lidi alternativu. Z prvního pohledu spíše vidím budoucnost
> v "nějakém" oslovení Macha, Klause juniora a udržení velmi váženého
> "mentora" Robejška. A hlavně zapojením malých médií, které rády budou dávat
> jasná prohlášení Realistů k věcným problémům na sociální sítě jako
> copyright. Prostě dostat se do podvědomí lidí. ANO brzy narazí, ČSSD nebude
> konsolidovaná a ODS je halp und halp. Piráti je komedie a co zbývá, pokud
> pan Čunek nepřebere KDU-ČSL? Svobodní jsou příliš uzavřená skupina a další
> na obzoru nadějné není. Musí se najít způsob, jak se dostat více do
> masmédií. A tlak od lidí je. Pouze se domnívám, že mimo pana Robejška nikdo z Realistů
> nevydával věcné opoziční názory k vládním kiksům. A to se musí změnit.
> Ekonomika neroste do nebe a zde bude příležitost.
> Zatím přeji více štěstí
> volič Petr Pokorný

 

 
 

Svobodní, Rozumní, Realisté a další, spojte se! Volby budou za chvíli!

Jiřina Holotová Článek od Jiřina Holotová
 
Budou se malé strany s podobným programem sebemrskat, honit pro pár hlasů, trumfovat se navzájem? Budou nadále plýtvat energií a lidským potencionálem, nebo překonají určité averze jedněch vůči druhým, rozdíly ve voličských základnách, jisté niance v programech a začnou konstruktivně vyjednávat? Proč by nemohly společně najít nějaké průsečíky v programech, jakýsi kompromis při sestavování kandidátek a zaručit tak v příštích volbách alespoň několik mandátů ve sněmovně sobě a svým voličům?
 
Před volbami jsem udělala přehled ZDE: ttps://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626075, kde jsem porovnala programové cíle všech stran, podle kterých se letos voliči rozhodovali, jako je přijetí Eura, prosazování Referenda o vystoupení z EU, migrační problematika a dobře znám tedy programy Vás všech malých. Jste si velmi podobní, i když se někteří hlásíte k pravici, jiní k levici.
 
Já vím, dámy a pánové, právě VY si myslíte, že to příště URČITĚ vyjde a že VY budete dál bojovat sami za sebe, protože Pepa od konkurence Vám není sympatický a Anežka od jiné konkurence je nedůvěryhodná. Právě VY si myslíte, že prostě s těmi NE a s těmi NIKDY, protože VY jste prostě někdo jiný, více či méně vlastenečtí a protiislámští, nebo snad lepší, intelektuálnější a chytřejší! Ale tak to bohužel není. Podívejte se na své žalostné výsledky a zjistíte, že jste všichni stejní!
 
Programově podobné strany:
počet hlasů v %
12 Strana svobodných občanů 79 229 1,56
10 ROZUMNÍ-stop migraci,diktát.EU 36 528 0,72
26 REALISTÉ 35 995 0,71
30 Strana práv občanů 18 556 0,36
28 Dělnic.str.sociální spravedl. 10 402 0,20
23 SPR-Republ.str.Čsl. M.Sládka 9 857 0,19
2 Řád národa - Vlastenecká unie 8 735 0,17
13 Blok proti islam.-Obran.domova 5 077 0,10
19 Referendum o Evropské unii 4 276 0,08
3 CESTA ODPOVĚDNÉ SPOLEČNOSTI 3 758 0,07
22 Dobrá volba 2016 3 722 0,07
25 Česká strana národně sociální 1 573 0,03
celkem 217 708 4,26
 
Oč je horší Anežka, než Pepa a třeba právě vy? Ani při součtu potencionálních hlasů od voličů nedáte zatím dohromady ani 5%, ale když se nějak pospojujete, šance se zvýší.
Povšimněte si, že vás na pravé straně politického spektra je nejméně 9 s minimálními výsledky a podobným programovými cíli. Na levé straně jsou minimálně 3 Vám programově podobná uskupení. Ale na politickou mapu ČR se už určitě všichni nevejdete! V parlamentu je 9 jiných dravců a mimo parlament ještě dalších 10 stran Vám programově nepodobných, taky číhajících na svou příležitost.
NEZAPOMEŇTE NA TO A TROCHU SLEVTE ZE SVÝCH AMBIC A SEBEVĚDOMÍ. Zkuste začít vyjednávat. Vaši voliči i naše politická scéna by si to zasloužila.
Nebo to rovnou zabalte!
 

 (Text paní Holotové je použit bez souhlasu, ale vzhledem k podobnosti a aktuální výzvě se snad nebude zlobit. Nedostihl jsem ji včas.)

 

Dodejme ještě, že lze pochopit neúčast obskurních straniček či výkřiky Petra Cibulky stejně jako svého času "Erotické iniciativy". Ale výrazné postavy naší politické scény oněch čtyř snad totální odstavení není demokratickou volební součástí: je to totalitní zločin a Česká televize by za to měla být potrestána. Mimochodem to, že se Svobodní a přes totální odstavení dostali před Zelené, mající volnost do všech mainstreamových médií na "divokou kartu" hovoří za vše!