Informace: poslední měsíce jsme přemýšleli, jak je možné, že některé stránky, které jsou evidentně schválené antihybridní komisí bývalého ministra Chovance a posvěcené Evropskými hodnotami, Českou spořitelnou a Vodafone propouští reklamy, zatímco ty nesprávné jdou snadněji zablokovat?

 

Trh by měl fungovat spravedlivě!

A tak jsme se o Vánocích snažili pochopit, v čem to vězí. A našli jsme: stejně jako jsou zpomalovače u technických výrobků a těsně po záruční lhůtě se rozpadnou (vynález opět z USA) a nyní se našel i důkaz:

Apple záměrně zpomaluje starší iPhony. Veřejně to ... - Mobil iDNES


 
existuje i "správný algoritmus", aby se reklamy neblokovaly pro "probruselské propagandistické" weby. Dokonce si přihrává malou domů. Na serveru ghacks.net si mimochodem všimli, že počet uživatelů ABP klesá mnohem více, než kdo očekával. Za rok totiž spadl počet denních uživatelů z 21 milionů na 15 milionů, a počet stažení ze 180 tisíc na 90 tisíc. První příčinou, která vás možná napadne, je odliv uživatelů směrem k uBO.

Trend za celý rok je ale zřejmý. "Osobně si myslím, že hlavní příčinou budou ony záměrně neblokované reklamy v ABP.  Věděli jste o tom, že Adblock Plus záměrně neblokuje některé reklamy? Používáte ho stále, přešli jste na uBlock Origin, nebo čekáte na Firefox 57 a možnost zapnout ochranu proti sledování i pro běžné prohlížení?" napsal Michal Stanke z Mozilla.cz.

 

Tak jsme se rozhodli smazat ABP a nahráli: uBlock Origin (uBO)

 

Funguje (zatím) znamenitě. Stačí u stránek, které se líbí kliknout na značku a stránky, které jsou férové, reklamu nemažou. Ty zvrácené, propagandistické mají smůlu. Minimálně od nás. Dokonce se tam i nenačtou reklamní klipy, pokud dole stlačíte logo film v lište uBlocku.

Takže můžeme doporučit, tržní prostředí se vrátilo. Jak zareaguje podvodný ABP uvidíme.

Skrytá Pravda