Myšlenku, že by si Rusko odpovídající potraviny samo vypěstovalo, pak můžeme rovnou opustit. Takový zázrak nedokázali ani kouzelníci z Politbyra ÚV KSSS a zcela určitě to nedokáže ani jejich učeň Vladimír Putin. A to i přesto, že v r. 2010 vyhlásil pětiletý program zaměřený na dosažení potravinové soběstačnosti. Program samozřejmě zkrachoval...

 

Nastal čas připomínat výroky a texty lepšolidí - expertů na jedinou pravdu defilujících v České televizi za Evropské hodnoty a Brusel (NATO) nejzářnější.

 

Také si pokládáte otázku, proč se těmto lidem říká v České televizi experti, kdy ti (ty) lidé a weby, mající opačný názor, jsouce nazývani od těchto "takéexpertů" dezinformační? A zatímco ti dezinformátoři měli pravdu, "lepšolidi kavárny Václava Havla" dnes Votápek - se můžete přesvědčit sami.

 

 

 

Blog |

Putinův vlastňák

Ruský prezident chtěl potrestat země, které uvalily na Moskvu sankce za její agresi proti Ukrajině. Namísto hysterie doporučuji zachovat chladnou hlavu a počkat, komu vlastně ruské embargo ublíží: zda našim zemědělcům, nebo samotnému Putinovi, který svým krokem určitě podráždí ruské elity, zvyklé na evropské potraviny.

Spíš než dopady na EU (Česko) by mne zajímalo, jaký důsledek bude mít ruský zákaz na matičku Rus a její obyvatele. Rusko je totiž na dovozu potravin už dlouhá desetiletí závislé. Myšlenku, že by si Rusko odpovídající potraviny samo vypěstovalo, pak můžeme rovnou opustit. Takový zázrak nedokázali ani kouzelníci z Politbyra ÚV KSSS a zcela určitě to nedokáže ani jejich učeň Vladimír Putin. A to i přesto, že v r. 2010 vyhlásil pětiletý program zaměřený na dosažení potravinové soběstačnosti. Program samozřejmě zkrachoval...

Ale možná že teď, až dojdou evropské potraviny, bude se pan prezident tvářit, že už je Rusko soběstačné… Ironicky poznamenal expert Votápek.

 

 

Je rok 2018 a jaká je skutečnost?

Rusko se stalo světovým lídrem ve vývozu pšenice.

Rusko během pouhých pěti měsíců roku 2018 zvýšilo vývoz zemědělských produktů o téměř 30%.
Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku vzrostl objem vývozu těchto produktů o 29,2% a dosáhl 9,5 miliardy USD.


Podle Ministerstva zemědělství Ruské federace jsou hlavními vyváženými produkty obiloviny, ryby a mořské plody, stejně jako tuky.

Vývoz pšenice se v tomto období zvýšil o 1,7 násobek, což činilo 17,1 milionů tun s celkovým objemem 3,1 miliardy dolarů. V době, kdy na světových trzích klesají ceny obilnin, ruské zemědělství prosperuje. Rusko vyvezlo  více než 40 milionů tun pšenice, což je světový rekord.  „Tento ukazatel je velký pro každou zemi za poslední čtvrtstoletí… A od 1. listopadu 2018 byla zrušena cla na měkké odrůdy pšenice, která doposud činila 135 %. Pšenice je jedním z hlavních vývozních artiklů Ruska do Maroka.   Turecko kupuje 2,4 krát více pšenice než dříve, Lotyšsko zvýšilo své nákupy 3,4 násobně, Vietnam - více než 19krát.

Objem vývozu sójového oleje se zvýšil o 7,3%, na 242 tis. tun, řepkový olej + o 42%, na 135,7 tis. tun, sóji 2,5krát na 509 tis. tun.

 

A přes tyto katastrofální výroky a předpovědi Votápek jako expert defiluje ve veřejnoprávní televizi, zatimco my jsme ti dezinformátoři. Nevíte, co slovo dezinformátoři nakonec znamená? Nám už je to nejasné...

 

 -