Stamiliard v přepočtu korun, které Británie do Bruselu platí, aniž by za to něco měla, je tragédií pro pašalíky armády šmejdů z Bruselu, který sice nic pro občany Evropy nedělá, ale tyje a tyje a tyje. Bruselská zoologická zahrada europoslanců a jakýchsi komisařů praská ve švech a najednou přijít o tolik peněz?

 

A Ukrajina - jejich miláček, jim Británii sotva finančně nahradí.

 Takže bruselká zoo společně s extremisty, kteří věří, že jim druhé až páté referendum o Brexitu nažene body a dělá vše pro to, aby se už Mayová nepostavila na vlastní nohy a ty jsou ukázkou, jak je nebezpečné z Evropské unie vystoupit. Pro bruselské peněženky je důležité, aby odchod Británie nebyl vůbec, nebo až po volbách, protože by lidé viděli, že Británie nadechnutím a uvolněním oprátky najednou vzkvétá.

 

Že padne poslední demokracie světa a systém se změní v ruský, čínský či severokorejský? No a co, hlavně když se eura ještě nějaký čas do kapes eurokomisařů, europoslanců a jejich poskoků pohrnou. Nějaká demokracie je jim ukradená, když už nenese.

 

 A fraška začíná v plné nahotě

Předseda Evropské rady Tusk před summitem EU vyzve šéfy států a vlád unijní sedmadvacítky, aby umožnili Británii dlouhý odklad brexitu, pokud o to požádá.

Poslanci budou ve čtvrtek kolem 18:00 hlasovat o odkladu brexitu do 30. června. Britská premiéra Mayová však varovala, že je takto krátký odklad možný, jen pokud parlament podpoří její dohodu s EU, kterou už dvakrát zamítl. Podle tisku ji tak zřejmě hodlá předložit ještě potřetí. Pokud by znovu neprošla, hrozí prý mnohem delší odklad.