Psychologická zvěrstva před blížícím se brexitem nepředpokládal ani největší pesimista. Pobouření, zhnusení a vztek se rozlil mezi původními obyvateli Velké Británie.

 

Před měsícem Nigel Farage práskl bičem a zavelel k útoku: spoluzakládám

Strana Brexit (oficiální)10. února Farage napsal na twitteru, že se během prvních 48 hodin registrovalo úžasných 35 tisíc lidí. Tato strana je varováním pro všechny, co chtějí brexit odložit – v takovém případě by se Británie zřejmě musela účastnit květnových voleb do Evropského parlamentu a přesně na to Farage míří. 
 
 
Před týdnem zahájil Farage March of betrayal, neboli
 
Pochod zrady
 
který vyvrcholí v pátek v 16. hodin v Londýně.
 
Pochod zrady
 
 

A Nigel Farage ostře zaútočil včera: na ikonce si můžete najít češtinu jako překlad. 

 

Zatím byli slyšet bezdomovci, chátra a přistěhovalci. Nyní vyráží do útoku mlčící většina, která toho už má dost. Populisté a fanatičtí zastánci EU hlásají, že petici podepsalo 6 miliónů "antibrexitářů", ale skromně mlčí, že 60 miliónů nic nepodepsalo. I Česká televize už připouští, že počet lidí pro Brexit se zvyšuje, dle průzkumů je to 56%, což samozřejmě neopomenou doplnit, že je to stále "polovina".

Nyní vyráží do boje ti, co až do minulého týdne mlčeli. A pro Brexit hlasovali. A v pátek se očekává buď oslava Brexitu, nebo obrovská bouře proti nedemokratickým silám: chátře, která se snaží uchopit po Bruselu i Velkou Británii.

Kdo zvítězí?