Vážně necháme na našich dětech, aby za nás vybojovaly klimatickou nouzi? Vážně necháme pouze na studentech, aby obětovali vzdělávání a museli místo školy těžce demonstrovat v ulicích?

 

V pátek 31.5. 2019 uzavřeme nejen školy, ale úřady, soudy, nemocnice, letiště i nádraží, pomůžeme nejen dětem, ale „stav klimatické a environmentální nouze“ zachrání i 16ti letou autistku Gretu Thunberg.

 

,Faktem je, že slavná Greta se obrátila k Bohu, pak se ochladilo a prší. A když půjdeme všichni do generální stávky, byl by v tom čert, aby se klimakterium nebeské neupravilo. 

 

Letošní zima a jaro byly ve velké části centrálních oblastí Spojených států amerických mimořádně bohaté na srážky (ostatně posledních 12 měsíců bylo v USA nejvlhčích od počátku pozorování). V zimě se jednalo o vydatné sněžení, střídané na jaře intenzivními dešti spojenými s prudkým táním sněhu. A co u nás?

Že jsme zaprasili co se dá, o tom není sporu. Člověk se už nemůže napít z potoků, natož rybníků či řek musí znát už i malé děcko. Že sednout si do trávy a bát se injekčních stříkaček, nebo odhozeného harampádí až po pneumatiky také není sporu. Pouze je komické, když po pochodech a urážkách starších generací právě ti mladí, nezkažení, zvednou telefon, zavolají si pro odvoz, či někteří sami sednou do auta a na motorku. Prý vše potřebují, bez mobilu, počítače a všech výdobytků modernosti se neobejdou. Tak ale nejsou ty "klimatické pochody" spíše ulejvárnou, než pocitem vůle za záchranu planety Země?

 

Mimochodem: víme, kolik lvů, medvědů či slonů včetně kanců má být na km2, ale že nás je jak sarančat a kejda po nás stéhá z mrakodrapů, protože se už na planetu Zemi nevejdeme nikdo neřeší. Pokud nežádáme Pentagon, aby vytvořil humanitární bombardování. Tak jak je to s tou záchranou lidstva?

                   lidí na km2

Macao (Čína)     19 443
Monako     17 667
Tchaj-wan     645  
Čína     141
Belgie     365
Německo     230
Česko     133
Rusko     8
Švédsko     23
Finsko     18
Kanada     4

 

To se to té Švédce Gretě vykládá o ekologii, když v severských státech skoro nikdo nebydlí a na ekologii nemusí dávat žádné peníze. Ale všichni přes nás jezdí, nebo na jih létají. Mohou jít příkladem a přes naše území mohou chodit ekologicky pěšky bez mobilu a fast foodů s přepálenými oleji.

Vážně to někdo z nich udělá? 

P.S. Samozřejmě se žádná generální stávka nekoná, aby si to někdo nevzal vážně.