Někdo dělá z lidí totálního hlupáka jako za bolševika (beránku otřes se) na dotace: my vás budeme strašit a vy nám posílejte penízky, hlásá ministr za životní prostředí  Brabec z ANO. Tak za prvé: dva roky bylo sucho a teplo a příroda začala ničit díky kůrovci staré stromy. Jasně, že padlo i pár mladších. Nyní příroda ničí kůrovce. Za druhé, prý chudáci lesáci musí dostat další dotace, neb nemají zisky a prodávají méně než za polovinu.

 

 

Kam šly zisky majitelů lesů, když dříví raketově stoupalo, nebo ho prodávali do Rakouska a Německa?

Kdo lže, ten krade, je staré přísloví.

Dotace značky "Dešťovka" vystřídají možná dotace "Suchovka", protože často prší a je sychravo.

Má nás někdo za idioty?

 

 

Fakta: když je vlhko a relativně teplo, jsou aktivní plísně a houby, které kůrovce napadnou. A přesně toto počasí je nyní. Drtí kůrovce a tak je na čase, aby byly vyhlášeny dotace na jeho ochranu. (samozřejmě ironicky)

Ale co už ironie není? Ministr Brabec by měl jasně vysvětlit rozpory: cena dříví klesla až na polovinu a na pomoc Šumavy a Krkonoš muselo dát životní prostředí od ministra Brabce další 40 milionovou dotaci. Další kolosální podvod, nebo někdo zneužívá dotace, pane ministře? (Jasně, pokud si někdo v místě kalamity sám nařeže a naštípá, tak je to levné. Ale i na panském v době kalamity bylo dřevo levné)

 

Já tu slevu nechci zadarmo aneb prodej dřeva

po zlevnění o 50%

 

 A i odjinud

 

A třeba

 

Bylo by dobré, kdyby s námi vláda hrála férovou hru. Kdyby nám řekla: komunismus a socialismus (NE)skončil. Že si v době úrodné (dokonce i neúrodné) Bakala a vedení vytáhlo desítky miliard z ostravských dolů a že propouštění nyní zaplatí obyčejní lidé z daní. Že se záhadně utlumuje těžba a Poláci těžbu rozšiřují, i když naši lidé protestují, protože to dokonce ohrožuje spodní vody. Že zemědělci dostávají dotace na jaro, léto, podzim i zimu, zatímco skutečné množství masa a obilovin se tenčí. Že Rusové jdou opačnou cestou a v mnohém už jsou přes sankce největšími vývozci na světě, ač jsme se jim před patnácti léty smáli, že chcípnou hlady. Že Evropská unie je přesouvání bídy a dluhů k ještě větší bídě střední vrstvy a jenom díky moudrosti našich předků a historicky staletému průmyslu se ještě v ČR nehroutíme, i když se místo průmyslu nadouvají sklady a  bohatnou developeři. 

Že Evropská unie už se systémově dostala na roveň RVHP, pouze sídlo odešlo z Moskvy do Bruselu a je jen otázkou času, kdy nás požerou dluhy, které údajně nemáme. A že už toho mají lidé v Evropě, ale i v USA plné zuby: bohatí bohatnou a chudí chudnou. Nějak se nám ta úžasná prosperita založená na dluzích vymkla z kloubů a lež stíhá lež!