I když je dnes také prapodivná doba. „To, jak se píše, že jsme chtěli zbraně a nikomu nic neudělat, tak to je hloupost. Tohle jsou všechno darebáci. Na co potřebujeme zbraně? Ty jsou od toho, aby se s nima stříleli lidi, tak můžeme začít hned s těma, komu ty zbraně bereme,“ komentoval Mašín přepadení v Chlumci v rozhovoru se svým přítelem, který zveřejnil server iDnes.cz.

 

Banda vrahů a hrdlořezů. co vraždila na počkání má býti dnes nazývána "Třetí odboj". Pět zastřelených a podřezaný svázaný a omámený mladý strážmistr, Honzátko, který měl těhotnou ženu a malého syna, s rukama svázanýma za zády Ctiradem a omámen chloroformem. To však Mašínovi nestačí. Vzal do rukou skautskou dýku. Honzátkovi, ač je zcela neschopen jakékoliv obrany, nemilosrdně podřezává krk. Dalšího zabije Mašín železnou tyčí. Zezadu. Co měl dělat, když chtěl pistoli a náboje?

2. srpna 1952 Josef Mašín společně se Švédou přepadli u obce Žleby u Čáslavi vůz n. p. Kovolis, který vezl výplaty. Výsledek přepadení? Zastřelený pokladník Josef Rošický a ukradených 900 tisíc Kčs. Co měl odbojář dělat, když chtěl peníze?

V srpnu 1953 mašínovci odcizili 100 kilogramů výbušnin. Dne 7. září se znovu střílí. Ctirad Mašín společně se Švédou zapálili mezi Vyškovem a Kroměříží celkem 17 stohů slámy. Do cesty se jim ale dostal dobrovolný hasič Jan Lecián. Přežil, ale s těžkými následky. Hasič byl Ctiradem dvakrát postřelen, jedna z kulek přitom zasáhla pravé oko. Kdyby se tam ten blbec neplet, mohl žít zdravě, ale nějaký dobrovolný hasič je na každém rohu, vysmíval se Mašín z USA...

10. října zastřelil Ctirad Mašín na železniční stanici ve městě Uckro východoněmeckého policistu. Prostě se tam neměl plést.

A pro tyto "slušné chlapce" Vladimír Hradec schovával zbraně.

Chápete, že je USA přijali s láskou a mohli sloužit v americké mírové armádě? Tomu se dnes říká třetí odboj. A padají další návrhy: čtvrtý odboj . Pět českých sériových vrahů, kteří v letech 1991–1993 zavraždili pět lidí, vesměs podnikatelů. Oběti  ukrývali do sudů, do nichž nalili louh a shodili do orlické přehrady. I oni byli odbojáři: bojovali proti mamonu.

Je rok 2020...