Vládo, nelžete, že musíte rozkrást tisíc miliard, neboli bilion, aby národ neumřel. Že má Prouza, Špicar, lékaři, právníci a banky natažené pazoury a řeší, kudy miliardy potečou, je logické. Ale žádná krize není!

 

Co se ve skutečnosti stalo? Nic - zatím.

Stát si vzal závodní dovolenou, zatímco práce je jak na kostele. Pouze to znamená flákače vyhnat do práce, zastavit penězovody "na cyklostezky" a opět uzavřít stavidla, aby dlouhoprsťáci nemohli vykrádat přes dluhy stát, který tato vláda nebyla schopna v době prosperity naplnit a nyní to chce skrýt za dluhy a dluhy z dluhů. Je to svinstvo.

 

První důkaz - už dlouho píšeme, že jsme v krizi, Evropská banka dokonce nabízí záporné úroky a kvantitativní uvolňování několik let a toto je kamfláž.

I my jedeme na podobné vlně!

 

Přesuňme si řeč podvodníků ekonomů jako je úlisný Švejnar do lidské mluvy

Budeme stavět na podvodné zločinnosti Švejnara a dalších? Ukažme si, co tento rádoby ekonom chce. Všechny dluhy a ztráty si vezme na sebe stát, což jsme my a Bakalové si nechají zisky a "neztráty". Co se v takovém případě stane a proč si ekonom Švejnar za "královské rady" mlaská v USA? 10% miliardářů na krizi v roce 2008 úžasně zbohatlo, zatímco 90% Američanů dramaticky zchudlo a stát USA se dramaticky zadlužil. A stále se drze ohání tím, že my máme menší zadlužení, a až si uděláme italské či řecké dluhy a budeme totálně závislí na Německu a USA, tak teprve budeme hvězdy! Jako další kolonie.

 A tak jako lidé musí sáhnout do úspor, tak majitelé miliard musí sáhnout do úspor a místo dovolených na Seychelách a nákupů vozů Bugatti, mohou jezdit v levné Škodovce kombi a jet na Slapy na dovolenou. Neboli nikdo nechce, aby se zbavovali továren a zařízení, ale finacovat to mohou z peněz, které si vyplácejí jako milionové platy.

 

 
Ale to partička kolem Švejnara, Špicara, Prouzy a Dlouhého odmítá: proč by podnikatelé měli žít chudě bez služek a sportovních aut?

Přesunout ztrátu na soukromníky? To ne. Stát by měl odpouštět a zadlužit se, míní Švejnar.

Echoprime

Čechoamerický ekonom Jan Švejnar je během koronakrize ve své vlasti na roztrhání, píše ECHO. Od minulého týdne na dálku vede ekonomický poradní tým při Ústředním krizovém štábu a jeho rady si žádá i vicepremiér Karel Havlíček v rámci znovuvytvořené Národní ekonomické rady vlády (NERV).

 

Je nutné udržet co největší podíl ekonomiky při životě. A mezitím do ní dodat dostatek likvidity. (...)

Co budete navrhovat vy osobně?

Určitě by se platby pojištění měly odložit s tím, že možná budou odpuštěny. Tohle je přesně ten stimul pro podnikatele, aby si udržel zaměstnance a byl pak připravený rychle naskočit do konjunktury. 

Jenom odložit, nebo odpustit?

Já jsem pro odpuštění, rozhodně v té první fázi. Zažíváme opravdu silný šok, je potřeba rychle pomoci a snižovat nejistotu. Stát by měl občany a podnikatele ujistit, že udělá všechno, co je třeba, aby je i ekonomiku udržel. Měsíc, dva měsíce odpustit sociální pojištění. A mezitím uvidíme, jak se bude nákaza vyvíjet, v jakém rozsahu a jak rychle budeme moci ekonomiku otvírat.

Na druhou stranu sociální pojištění přináší do státního rozpočtu 600 miliard korun ročně, je to jeho největší jednotlivý příjem. 

Je. Ale my si po určitou dobu můžeme dovolit uvolnit těchto 50 miliard měsíčně a ono to může hodně pomoct. Jiné země už provádějí velké zásahy i přesto, že jsou násobně zadluženější než my.

Prostě ti blbí lidé to mohou zaplatit, ale proč by se podnikatelé měli uskrovňovat?

 

 ------------------------------------------------

Co má skutečně vláda udělat?

Samozřejmě to, co rodina.

Uzavřít všechny díry a přestat platit ty, co se nebudou podílet na chodu státu v době "celozávodní, či celostátní dovolené"!

Co se děje, když se odstaví třeba jaderná elektrárny? Aktivizují se zálohy a dělá se totální údržba. Vymění se vše špatné, nebezpečné, zkorodované.

Co má udělat stát v době "dočasného" odstavení státu?

Přestat vyplácet zbytné peníze, zarazit vyvádění dividend do zahraničí, studenty nahnat do práce a kdo odmítne, nechť si zaplatí celý ročník, flákače nahnat do práce s heslem, kdo nepracuje ať nejí a trestat zlodějny a loupeže jako za válečného stavu: zde lidská práva neexistují. Ukradl jsi, samotka a hlad.

Všimněte si, kolik práce všude je

Lesy plné spadlých stromů, rozmlácené silnice, omlácené a polorozpadlé státní památky, připravuje se práce na polích a nejsou lidi? Babiši, Schillerová, děláte si z národa legraci?

 

Toto vám tolerovat nebudeme. Za "koronavir" vám upřímně poděkujeme a pak dostanete padáka! Nejsme blbí, slepí a hluší. Krize v České republice, Evropě a USA už běží několik let, pouze se to kamuflovalo zápornými úroky, tištěním peněz ničím nepodložených a nyní ten nehospodárný zločin několik let trvající chcete přehodit na koronavir? Nelžete a nepodvádějte!

 

A USA jsou do očí bijící příklady: zločinci jako Musk, Buffett, Bezos, Gates, Mark Zuckerberg a další okradli USA a celý svět a zatímco nevědí, co s miliardami a kupují si pozemky na Marsu a na Měsíci, USA jsou v šílených dluzích a lidé umírají na tragické a podfinancované zdravotnictví, nemožnost vzdělání, podvíživu a paradoxně tloušťku, protože na zdravé jídlo a zeleninu či ovoce nemají.

 

To není trh a svoboda, ale sto let trvající okrádalismus, který volně přešel z kapitalismu. A pokud Babiš se Schilerovou nechají rozkrást celý stát ve jménu blaha národa, bude to největší zločin, který bude zapsán do dějin po napadení Hitlera Československa v roce 1939. Jenomže Hitler a nacisti byli Němci, zatímco Babiš se Schillerovou zastupují Českou republiku jako svobodně zvolená vláda a o to je to horší!

Babiši a vládo: zatavte vyděrače Prouzy, Špicary, Dlouhé, Kubky, Šmuclery či bosse odborů Středuly!

Mimochodem, všimli jste si, že nikdo z těch šmejdů nenabídl ani desetinu šílených platů na konto "KOVID X", včetně flákačů a lemplů v senátu, natož podvodníci v Bruselu s platy půl milionu měsičně jako je Jourová, ale vyzývají nás, abychom tak uničinili my, středně majetní či dokonce mnozí nemajetní ? My obyčejní máme být solidární, bossové nikdy!

Není čas totálně vyčistit ten Augiášův chlév?

 

A ještě jednou na závěr: Babiši, Vojtěchu a lékaři či sestry v první linii: za zvládnutí "koronaviru" vám upřímně děkujeme. Kdyby to šlo, tak by "stát" měl strhnout každému jednorázově 100Kč a vyplatit je těm, kteří byli SKUTEČNĚ v první linii na kontaktu s pacienty nakaženými koronavirem. Zítra však budou opět v první linii dělníci, co umírají na stavbách, při práci na silnicích, na střechách, ale těm se netleská. Takže nyní nastává doba ekonomická - pokoronavirová a rozhazování bilionu je ekonomický zločin hodný věznice Pankrác!