Zatímco západ se utápí v regulacích a socialismu, Rusko na nic nečeká a šlape do pedálů stále víc. První ruská družice vytištěná 3D-tiskárnou z Tomské polytechnické univerzity v srpnu 2017. Na ruských pobočkách můžete platit od 1. září zcela novou kryptoměnou, která se jmenuje WhopperCoin. Zákazníci za ni mohou v Rusku nejen nakupovat burgery, stejně tak je možné na ní i vydělat. Informovala o tom televize CNBC a Financial Times. A nový model terénního vozu z ruské automobilky UAZ bude možné koupit za virtuální měnu biocoin.

 

Ruský vicepremiér Igor Šuvalov ještě na jaře virtuální měnu blokoval. V okamžiku, po dohodě s Putinem, kdy ruská centrální banka pod Nabiullinovou nasadila blockchain, na kterém je založeno Ethereum jako pilotní projekt Ethereum – Wikipedie s přesnými pravidly stylem účetní knihy, Šuvalov obrátil a v rozhovoru s ruskou RBC řekl, že digitální měny podporuje, přičemž do budoucna je potřeba posílit jejich existenci.

 

A tandem Putin - Nabiullinová ekonomicky děsí celý svět.

A co víc? I druhý tandem Rusko - Čína nabírá šílené tempo a má to logiku: zatímco Evropa svazuje každého stále víc, iniciativa se tlumí jak za totality RVHP, Putin, poučen tímto obdobím, dělá vše pro to, aby iniciativě nesvazoval ruce. Prostě prosazuje to, co bylo doménou západního světa a především USA až do roku cca 1990. A mladá generace přestává pošilhávat po USA, naopak se jí dostává plné podpory a ta to svému národu vrací stejně tak, jako čínská mládež. Dnes vystudují v USA a vrací se zpět. Napadlo by to někoho ještě v roce 2000 po pádu Jelcina?

 

A aby nebylo dost všeho: státy BRICS se vymanily z krize a nejen Rusko, ale i Brazílie je opět v černých číslech a nabírají tempo společně s Čínou.

 

 Lze se potom divit zděšení na Wall Street a šíleným vojenským provokacím USA a NATO na hranicích Ruska, kdy USA si nevědí rady, jak ekonomické dravce z východu zastavit? A nezastaví už! Začíná lidem svítat, co chtěl u nás Václav Klaus po roce 1989 a jak nám Evropská unie svázala ruce a nohy s přáteli z USA? A proč se Klaus a posléze Zeman otočil na východ, když západ dnes upadá jak RVHP před pádem Sovětského svazu? Proto máme mlčet a držet ústa, aby se pokrok z východu a svoboda nedostala mezi západní lid!

A to vše dokázalo Rusko za 17 let! Kde bylo Rusko v roce 2000? Sprostě v pr.... A dnes? Proto hitparáda neziskových organizací v čele se Sorosem a Clintonovou s Obamou tak nenávidí Putina. Z nuly a srabu vytáhl Rusko i přes špínu ratingů, výhrůžek a podvodů včetně zvrácených sankcí a hrozivého propadu ceny ropy a plynu. Putin vsadil na technologie a vzdělání, nikoliv gender a nezisk...

 

 

  1. srpna 2017 v 15.30 (10.30 SELČ) studentské centrum řízení letů Tomské polytechnické univerzity obdrželo a zaznamenalo signál z družice Tomsk-TPU-120, která byla vypuštěna z paluby Mezinárodní kosmické stanice (MKS) na oběžnou dráhu Země", uvádí se ve zprávě. Na vysoké škole uvedli, že příjem signálu trval 20 minut.

Během celého letu vysílala družice hlasové zprávy — poselství národům Země, nahraná studenty v 11 světových jazycích. Radioamatéři mohli zachytit signál na frekvenci 437,025 MHz. Zprávy o příjmu signálu zachytili radioamatéři z Německa, Japonska, Koreje a řady ruských měst.

 

 

Burger King rozjel v Rusku projekt ve spolupráci se startupem Waves, který blockchainovým schématem bude sledovat, kdo Whoppercoiny vlastní a jak s nimi nakládá. Zákazníci peníze nahrají do peněženky naskenováním kódu pomocí svého smartphonu. Transakce WhopperCoinů pak budou zaznamenávány na platformě Waves, která je označována za druh otevřeného blockchainu. Na tiskové konferenci, která se konala minulý pátek, uvedli představitelé Waves, že tokeny budou získávány pouze za zakoupení Whopperu.

Whoppercoiny ale budou moci vedle toho i převádět, případně obchodovat online stejně jako jiné kryptoměny.

„Whopper už není jen burger, který lidé v 90 zemích rádi jedí, je to i investiční nástroj,“ uvedl mluvčí Burger King Russia Ivan Šestov. „Podle předpovědi bude hodnota kryptoměny exponenciálně růst. Konzumace Whopperů je tedy teď i strategie pro finanční prosperitu,“ dodal.

 

 

Samozřejmě že této svobody podnikání se chytají další - propojují ještě nedávno nepropojitelné

UAZ začne prodávat své vozy za virtuální měnu

Nový model terénního vozu z ruské automobilky UAZ bude možné koupit za virtuální měnu biocoin, která je krytá bioovocem a biozeleninou. Nový pickup UAZ Profi je totiž určen především farmářům a rolníkům. O prodeji vozu i za virtuální měnu informoval sám výrobce na svém webu. UAZ je první ruský výrobce, který nabízí nový vůz za virtuální měnu," prohlásil ředitel automobilky Vadim Švecov a dodal, že za vůz by mělo být možné zaplatit biocoiny od podzimu.

Biocoiny vymyslel Boris Akimov, zakladatel obchodního řetězce LavkaLavka.  Farmář za své zboží dostane od řetězce biocoiny, za které si pořídí auto, které odveze i půldruhé tuny nákladu. Stejný vůz si ovšem za biocoiny budou moci podle Akimova pořídit i zákazníci, a to nejen obchodů LavkaLavka, protože virtuální měnu podle něj už používají desítky podniků a dále se šíří. Brzy prý má i vstoupit na burzu. Naplno se mají platby v biocoinech rozběhnout od listopadu.

 

 Měli bychom položit otázky mainstreamu v čele s Čt a generálním ředitelem Dvořákem: jakým právem zadržujete informace, jakým směrem se řítí Rusko a kam odchází nabubřelý západ?

 

Dovolím si doplnit velice, velice důležitou připomínkou, kde je hlavní příčina úpadku západu a nástupu východu: to výše popsané by nebylo tak důležité. I západní banky se snaží dohnat Rusko a příští rok se pokusí vzájemně propojit.

Curych - Šest předních světových bank se přidalo k projektu nové formy digitální měny pro platby finančních institucí prostřednictvím technologie blockchain, tedy databáze, která se používá u kryptoměn jako účetní kniha. V současné době se vedou jednání s centrálními bankami, do "oběhu" by se pak měla nová měna dostat koncem příštího roku, informuje list Financial Times.

 

Ale!

Zatímco v Rusku si to už osahávají obyčejní lidé a státní správa podle přesných pravidel, (neboli ten tupý ruský lid dle definice "experta" Votápka), na západě v tom pracují pouze nabubřelé bílé límečky a lidé na to koukají jak tele na nová vrata - bez přehánění.

Nebo se podívejte jako důkaz kolem sebe, kdo o tom alespoň něco tuší, natož aby se nebál s touto měnou pracovat, aby nebyl okraden. A to je ten zásadní impuls, který dal lidu Ruska Putin, zatímco západ to dává pouze vyvoleným, kteří spolu mluví...

 

 

Předešlé - další fakta o Rusku

 Rusko nasadilo vražedné tempo: odpoutání od dolaru, Ethereum, obchvat Ukrajiny, most na Krym