Francouzský prezident,  který se ptá, kde ta nenávist a zlost vznikla. Stačí však zabrousit do nepříliš dávné minulosti a hned začne svítat. Ač v Čechách my lidé také odmítáme invazi migrantů a muslimů, snažíme se být spravedliví. Měřit dvojím metrem se nevyplácí. Paříž začíná chápat...

Nemá cenu psát příliš mnoho slov. Ukažme si dva dramaticky odlišné rozsudky

 

19. září 2012

Ve Francii opět zesměšnili karikaturou Mohameda

Francouzský satirický magazín Charlie Hebdo opět zveřejnil karikatury proroka Mohameda. A to i přesto, že v řadě zemí muslimové už několik dní protestují proti kontroverznímu filmu natočenému v USA, jenž uráží islám.

 A vůdci Evropy demonstrují za svobodu slova. Francouzská justice tleská.

 

 16.července 2014 

Anne-Sophia Leclèrová devět měsíců nepodmíněně!

Za co?

Anne-Sophia Leclèrová přirovnala v internetovém mikroblogu francouzskou ministryni spravedlnosti Christiane Taubirovou k opici.

Francouzský soud potrestal v úterý devíti měsíci vězení nepodmíněně a pětiletým zákazem politické činnosti bývalou členku krajně pravicové strany Národní fronta Anne-Sophii Leclèrovou. Soud ve městě Cayenne, které je metropolí Francouzské Guyany, rodiště Taubirové, uložil také Leclèrové pokutu 50 000 eur (1,3 miliónu Kč). Dalších 30 000 eur má zaplatit Národní fronta, která Leclèrovou za její přehmaty vyloučila ze strany loni v prosinci.

Lidé se přestávají smát. Vůdci Evropy demonstrují proti svobodě slova. A francouzská justice trestá.

 

Je prosinec 2018 a Paříž hoří.

Francouzský prezident Macron žasne a svádí to na všechny strany dokonce částečně na Putina. Ale do svých řad a svého svědomí nezabrousí.

 

"Kde se stala chyba, soudruzi z DDR?"

 

 Když v roce 2014 už to bobtnalo a bublalo, zloba narůstala, vláda byla nečinná, dokonce každé upozornění bylo jako rasistická provokace!

 

Další důkazy na odkazy zde:

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/karikatura-proroka-mohameda-d1v-/zahranicni.aspx?c=A120919_102043_zahranicni_ipl

Neuf mois ferme pour Anne-Sophie Leclere - France Guyane

Francouzská ministryně se stala terčem údajných rasistických útoků například iza to, že podpořila zavedení manželství mezi osobami stejného pohlaví.

 

 Kdy konečně politici a cenzura pochopí, že lid od pravdy neumlčí a Evropa obyčejných lidí zvedá svou pěst?