"Po útoku v centru Štrasburku je Evropský parlament uzavřen. Nikdo nemůže dovnitř ani ven," uvedla na twitteru česká europoslankyně Kateřina Konečná. "Jsme v centru Štrasburku v rest Gutenberg, personál nás požádal, abychom se schovali vzadu a nevycházeli ven," napsal na stejné sociální síti její kolega a hrdina Majdanu Jaromír Štětina.

 

Něco se nám soudruzi s tou demokracií nepodařilo

Policie zná totožnost střelce na útěku, podle serveru listu Le Figaro je jím 29letý Chérif C., který se narodil ve Štrasburku a má kriminální minulost. Policejní prefektura uvedla, že bezpečnostní složky muže vedly ve svazku Fiché S, tedy jako radikalizovanou osobu představující bezpečnostní riziko.

Policie uzavřela sídlo Evropského parlamentu, nikdo nesmí ven ani dovnitř. Střelec je na útěku.

 

To u nás má Česká policie ještě děsivější případ a žádá Parlament o vydání

Podle informací Práva žalobci vrátili policii případ k opětovnému vyšetření. Předmětem stíhání má být Roznerův známý výrok, který pronesl koncem loňského roku na jednání SPD a jeho záznam se objevil na veřejnosti. Doslova zněl: „Ano, nejsem takový odborník na kulturu jako třeba pan exministr Herman, ale bezesporu bych nikdy nevyhodil z okna půl miliardy za likvidaci fungující firmy kvůli neexistujícímu pseudokoncentráku.“ Strašný zločin, kam se hrabe vrah ze Štrasburku, možná elektrické křeslo...? Podle historiků vznikl tábor v Letech v roce 1940 nejdříve jako kárný pracovní pro muže, kteří nemohli prokázat zdroj obživy. Měli v něm končit i kočovníci. 

No uznejte, kam se proti tomu hrabe hořící Paříž, mrtví a těžce ranění ve Francii a zavření europoslanci Štětina, Pospíšil a Telička na záchodcích eurokomitéta ve městě Štrasburk. Tak závažné kriminální činy neměla ani soudružská totalita.

 

(Nebo takové kraviny nevyšetřovala a policii nezatěžovala, když mrtví na českých silnicích a narkomani za volanty jako zabijáci přibývají? A soudní stolice soudí i patnáct let, aniž by byl rozsudek a lidé dřív zemřou. Že by se státní zástupci tak nudili?)