Co je královský gambit?  V italštině "dare il gambetto pro" se rozumí šachové zahájení, ve kterém hráč riskantně obětuje i důležitou figuru, aby soupeře nalákal a následně dosáhl totálního vítězství. A přesně takovouto fascinující hru rozehrál Matteo Salvini.

 

(Mnozí na internetu rozzuřeně reagují, jakou špínu odhlasoval italský parlament proti Salvinimu. Ale je to úplně jinak)

 Itálie je ve varu, Itálie se bouří a kde se objevi Matteo Salvini, jsou plná náměstí a provolávají mu podporu!

Co vymyslel Matteo Salvini, daleko nejpopulárnější a nejoblíbenější politik za své jasné postoje v jižní Evropě?

Minulý rok různými čachry vyšachovali Salviniho z vedení státu a neskutečný podraz Italové neskousli. A napětí se v Itálii stupňuje. Fraška, kdy je Salvini obviněn za jakousi vlastizradu, že chrání italský lid před migranty by snad nevymyslel ani Sicilský klan. Soud v sicilské Katánii, který je zvláštním tribunálem, a jenž má na starosti vyšetřování ministrů, minulý měsíc doporučil, aby byl Salvini postaven před soud za nelegální zadržování migrantů na lodi pobřežní stráže. Pokud by soud shledal lídra nejpopulárnější italské strany vinným, hrozilo by mu až 15 let za mřížemi. Zároveň by mu mohlo být zakázáno zastávat politickou funkci, což by mu zabránilo usilovat o post premiéra.

(Všimněte si, co se děje v Katalánsku a stejné tresty jsou za vyhlášené referendum)

 

Proto se ptám italského lidu: Mám být i nadále ministrem, který vykonává svá práva a povinnosti, nebo mám požádat ten či onen soud, aby rozhodl o imigrační politice?“ napsal na twitteru Salvini.
Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/postavte-salviniho-pred-soud-doporucil-italsky-tribunal-rozhodne-senat-20190124.html

A tak se 99% lidí rozzuřilo, když italský senátní výbor odhlasoval, že vyšetřování Mattea může být zahájeno. A ti lidé už v oprávněné a spravedlivé zlobě přehlédli onen "královský gambit Mattea Salviniho":

"Con me tanti italiani in Tribunale"
Caso Gregoretti, Salvini ai senatori della Lega: mandatemi a processo

"Ci ho ragionato ieri e stanotte e sono arrivato a una decisione, che ormai è diventata una barzelletta che va avanti da anni, e ho deciso che domani chiederò a chi deve votare, quindi anche ai senatori della Lega, di farmi un favore. Votate per mandarmi a processo e la chiariamo una volta per tutte. Portatemi in Tribunale e sarà un processo contro il popolo italiano, e ci portino tutti in Tribunale".

Lo afferma il leader della Lega, Matteo Salvini, in diretta Facebook da Cattolica, dove si trova in campagna elettorale.

Matteo Salvini totiž požádal své senátory (Ligy Severu), aby hlasovali pro jeho vydání.

 

Takže pozor!

V senátním výboru tak hlasovali všichni Salviniho Ligy pro jeho vydání, zatímco všichni z Hnutí pěti hvězd (M5S) a středolevé Demokratické strany (PD) zoufale hlasovali, aby populární a inteligentní Matteo Salvini vydán nebyl.

 

Kde se objeví, jsou každý den plná náměstí (Včera Bologna)

Mají totiž strach z italského lidu, že se zdvihne obrovská vlna spravedlivého hněvu od Lombardie po Sicílii a Matteo Salvini se stane absolutním vítězem i za tuto špínu!

 A Brusel šílí a vyhrožuje: po Brexitu nejen Orbán, ale Salvini a Le Penová jsou stále populárnější, snaží se je odstavit nezákonnými politickými soudy jako v Katalánsku, bohužel jenom v České republice jsou zatím divní Piráti a Drahošové...

 (Na you tube je už i video z Bologni s Matteem ze včerejška, které má už 293 tis. zhlédnutí ) Tak populární je...

 

 Související

Udělal Matteo Salvini osudovou chybu, nebo je to excelentní tah? 19.10.2019 bude v Římě celá slušná Evropa!

Ministr vnitra Itálie Matteo Salvini se s Romy a nelegály nemazlí a proti tlupám povolal armádu