Dnešním mladým už to připadá normální: p(r)odavačky slintají do salátů a otevřených potravin, o úpravách vlasů, které jim padají do potravin by si mohly nechat zdát a tento lidský humus ze všech koutů světa místo zdravých potravin podává separáty a nakažlivé choroby. Hrozná doba.

 

Co kdybychom v České televizi neukazovali jenom boj o moc z let Čepičkových a Černých baronů, ale i to, co se po staletí v naší kultuře nezničilo ani za komunistů, zatímco dnešní doba to zlikvidovala za pár let? Vážně nás západ musel učit hygienu a kulturu? Nebo je to naopak!

Vědí dnešní mladí, proč obor prodavačka byl uzavřen pro houmlesácké typy a myslitele, vycházející ze šesté třídy ZDŠ? Proč Člověk v tísni, který opět obsadil školy po SSM nevysvětluje dětem, proč za komunistů nebyly takové epidemie jako dnes? I když je sporné, co může nekulturní partička Člověka v tísni našim dětem předat.

 

Smějeme se soudružce Švorcové a seriálu Dietla "Žena za pultem". A uniká nám podstata: byli jsme zdravější, než ti západní nadlidi. Byli jsme šikovnější, než ti západní nadlidi. A byli jsme kulturnější, než ti západní nadlidi. A že jsme měli nižší věk dožití? Samozřejmě, protože systém byl špatný a vnitřní dluh nekonečný. Takže operace se po padesátce dělaly jenom u vybraných lidí a profesí jako horníků. Byli jsme šikovnější, protože jsme museli vše dělat na koleně. A byli jsme kulturnější, protože komunisti se báli o zdraví stejně, jako dnešní kapitalisti.

A kdo pracoval kolem otevřených potravin, musel nosit čisté oblečení,

čelenku proti padání vlasů

a nemocní nesměli slintat rýmu do potravin.

A dnes?

Ve většině obchodů je to hnus, nadpis v ruštině, že se rohlíky neohmatávají neexistuje, protože Ukrajince přece neurazíme, podavačky nakažené rýmou a kašlem smrkají a prskají do salátů, koblih a rohlíků a viry chřipek vesele kosí celé populace. Tam jsme došli v Evropské unii pod dohledem USA?

 

Je otázkou, co dělají hygienici, co dělá ministerstvo zdravotnictví a co dokonce dělá ministerstvo kultury. I když, jaká kultura, když hlavní slovo mají Hermanové a podobná společnost. Pronásledujeme lidi za vzteklé výkřiky a šmírujeme maily, ale hnus se rozlévá kolem nás. Uslintané děvečky prskají na všechny kolem a sliny jim tečou do našich jídel, ale prý jsme nekorektní, protože toto houmlesáctví Billy a dalších zahraničních řetězců odmítáme.

 

Tohle jsme vážně v roce 1989 chtěli?

 

P.S Zážitky z Billy a vztek lidí nad humusem na Barrandově už dosahuje vrcholu!