Co se děje v Bruselu a Londýnu? Rvačka o 18,2 miliardy liber, kdy se o ně europoslanci rvou jak koně. Hrůza, že si sníží platy z miliónu měsičně na 750 tisíc je vytáčí do neuvěřitelné extáze, podrazů, špíny a bruselského hnoje.

 

Částka 18,2 miliardy liber (v přepočtu asi 23,4 miliardy eur) to je to, oč tu běží. Prachy až na prvním místě.

 

Už půl roku běží urážky na Farage a "brexitáře", že údajně lhali, protože prý Británii nezbyde ročně 23,4 miliardy eur ale méně, V tomto konkrétním případě sleva podle údajů britské vlády přesáhla 4 miliardy liber. (Či dokonce 7 miliard, které se vrací) To ale prý zastánci brexitu ve svých propočtech nezohledňují. Kdo tedy lže? Samozřejmě masmédia protože je to jinak.

 

22. března
 
 

Pokud se Spojené království účastní evropských voleb, budu vést a bojovat proti nim v otázce důvěry.

Pravda je, že ony 4 miliardy skutečně odečíst brexitáři musí. A oni to udělali. Ale naopak přičetli peníze, které jdou do Bruselu a po odchodu Británie tam zůstanou. Ty daně naopak tají masmédia a lepšolidé, kteří odmítají zveřejňovat fakta a manipulují s Brity, vyvolávají v nich strach a snaží se vše zpochybnit a na poslední chvíli brexit zvrátit. O které se jedná?

 

Příjmy rozpočtu Evropské unie jsou tvořeny vlastními zdroji, které členské státy vybírají jménem EU a převádějí je do společného rozpočtu, a ostatními zdroji. Mezi zdroje rozpočtu patří:

1. tradiční vlastní zdroje

- zemědělské dávky (tj. cla uvalená na dovoz zemědělských produktů)
- dávky z cukru a izoglukózy
- cla z obchodu se třetími zeměmi vybraná podle společného celního tarifu 
2. podíl na dani z přidané hodnoty (DPH)
3. podíl z hrubého národního důchodu (HND) členských států
4. ostatní
- poplatky vztahující se k fungování Evropského hospodářského prostoru, poplatky za administrativní činnost institucí, daně z příjmu zaměstnanců institucí ES, pokuty, přebytek rozpočtu z předchozího roku atd.

 

A toto vše pak bude místo Bruselu opět pro své lidi vybírat Londýn a ty pak může dát na zdravotnictví, dopravu, či sociální dávky. A odhad je, že se jedná přibližně o 4, ve finále o 7 miliardy liber. Fraška?

 

Takže shrnuto: naši zpravodajové  jako Jan Jůn či Bohumil Vostal z Londýna lžou: prostě ta částka platí a brexitáři nelhali.  Zato brankář Petr Čech, který v Británii žije dlouhé roky, je hlupák, když na Twitteru napsal: „Vypadá to, že největší rozhodnutí v historii této země se udělalo na základě podvodné kampaně a lží...“

A vůbec netuší, které daně Brusel vybírá a do Londýna se vrátí zpět! Pouze přesné číslo budou vědět až po brexitu!

 

 

A nyní o co skutečně jde: Brusel zoufale chce zachovat své obrovské platy Jourové, Pospíšila a dalších a tak od Británie žádá trest.

Londýn by podle zprávy mohl po svém odchodu z Unie zaplatit okolo 17 miliard eur (455 miliard korun). „Platby až do konce tohoto období bychom mohli nabídnout. Pomohlo by to vyřešit velký krátkodobý problém v jejich rozpočtu,“ připustil člen vlády, aby díky výpalnému mohla Británie odejít.

 

A o těchto částkách je tvrdý brexit a brexit s dohodou.

"Brexitáři " zuří. Nechápou, proč by měli platit Bruselu ještě dva roky výpalné, když prostě jenom odchází a každý si pojede za své. A nadávají Mayové, že toto tvrdě nezarazila. A chtějí tvrdý brexit bez dohody a ukončení výpalného ze dne na den. Na ulicích ale řvou davy, co žijí z dotací, Poláci, co dělají na černo v Británii a další, kteří se najednou vrací domů včetně naší jedné menšiny a žádají u nás opět byty.

Pro slušné občany Británie a pro slušné, pracovité občany České republiky je tvrdý brexit bez dohody nejsprávnější věcí. Ani my, ani oni na tom neprodělají, ani nevydělají. Ze dne na den se vše propojí a do tří měsíců se zasmějeme. Pokud se to bude prodlužovat, bude se prodlužovat vydírání Bruselem, komandování, vyhrožování a prodělají obě strany pod heslem "ať chcípne sousedovi koza", aby se neměl lépe.

Takže ve vzduchu visí kardinální otázka: musíme zvýšit odvody do Bruselu, abychom jim zaplatili šílené platy, místo aby si je snížili?

Firma Eurosvaz se zmenší ekonomicky o třetinu. A co platy europoslanců a eurokomisařů?

 

PŘEDEŠLÉ

Británie a Brexit: nejtěžší porážka demokracie v Evropě od roku 1939. Zůstal pouze boj o koryta!

Brexit: hroutí se poslední bašta demokracie, nebo je to zoufalý pokus extremisty Corbyna zachránit kůži?