Celý den běží na veřejnoprávní České televizi zpráva, že Rusko jednostranně zakázalo přelety přes Sibiř českým aerolinkám a my musely tvrdě zakročit. Divné...

 

Ruská letecká společnost Aeroflot dnes spolu s Ural Airlines oznámila, že zastavila některé lety na linkách do Prahy kvůli rozhodnutí českých úřadů zrušit jim povolení k letům do Česka.

Důvodem kroku je podle obou ruských leteckých společností rozhodnutí českých úřadů zrušit Aeroflotu povolení k letům do Česka. Zdroje ruských agentur uvádějí, že jde o odvetné opatření české strany a problém řeší ministerstva dopravy obou zemí.

Vážně lidem něco neschází? Vážně se Česká televize nemusí namáhat vysvětlením stejně jako její naklonované řetězce?

 

Proč Čt nezveřejní začátek?

Divné, proč nám neřekne veřejnoprávní neprolhaná televize a naklonované řetězce propagandy, proč? Proč to vždy skončí tím, že Rusko vypovědělo přelety přes Sibiř?

Prostě Rusko "mírnyx týrnyx" si vycucalo z prstu, že nás potrestá a bez důvodu bude provokovat? České omezení se týká dopravců Aeroflot, Rossiya Airlines, Pobeda, Ural Airlines a Siberian Airlines. Prý ale budeme hodní a zatím to ještě dovolíme. A mluvčí Jemelka ministra dopravy tvrdí, že ruský dopravce porušil "zákazem přeletů přes Sibiř a tím zdražení letů do Jižní Koree" naše práva.

 

A po pracném hledání je jasno: Češi a Rusové si objednávali letenky u Aeroflotu, což byla drzost.

(Musíme však čestně konstatovat, že ČTK celou zprávu vydala, ale extremistická Česká televize a její řetězové klony to prostě vypustily!)

V Praze se podle tohoto zdroje rozhodli omezit lety ruských společností do Česka, protože nebyli spokojení s podmínkami na transsibiřských linkách pro českého národního přepravce. „A s využitím pravidla parity anulovali povolení pro několik letů společností Aeroflot a Uralskije avialinii,“ citovala zdroj agentura. „Podle letecké smlouvy by měl být počet letů mezi oběma stranami stejný. V tuto chvíli mezi Prahou a Moskvou létají ČSA dvakrát denně, jednou denně Smartwings a šestkrát denně Aeroflot, což je samozřejmě nepoměr a česká strana se zřejmě rozhodla zredukovat ten počet letů Aeroflotu, aby došlo v podstatě k nějaké rovnováze mezi počty letů,“ vysvětluje Sůra.

 Takže opět je Rusko zločinec, protože Češi a Rusové, dokonce Slováci nakupují letenky u Aeroflotu a proklamace o tržním vítězi na západě, tudíž i u nás jde do pryč...

Ale udělá se aféra, že ti Rusáci zase...