Nejvyšší státní zástupce Zeman k nám dosazený z Bruselu Pospíšilem je pro mnohé stále méně důvěryhodný. Může to být dojem (I důvěra však je v této funkci důležitá), ale mnohá podezření na reálném základě pochybnosti nevyvrací. Spíše naopak.

 

Že nepadl trest za šílenou, zfušovanou  kauzu, kdy státní zástupce Ištvan poštve veřejnost o kilech zlata a desítkách miliónů, padne dokonce vláda zvolená lidem, aby se z toho stala fraška o nezdaněných kabelkách a sokyních v lásce. Kdyby Ištvan takto pracoval v soukromé firmě, dostal by hodinového padáka. Kdo ho drží u koryta? Co dělal Ištvan v USA a jaké má či měl instrukce pro takovéto kauzy? Jak je možné, že nesedí před kárným senátem a ten neprošetřuje jeho záhadné kauzy a kontakty speciální justiční vyšetřování na ochranu České republiky?

A co jeho výrok, že se hledá správný konstrukt na zničení Nečase a vlády ODS? To už zapadlo v zapomnění, přestože tím hrozil sv přímém přenosu?

Přitom právo má být čitelné pro všechny, nikoliv aby se kroutilo jak paragraf!

Že by tuto právní hrůzu a paskvil nejvyšší státní zástupce Zeman nezohlednil? Nebo to nefunguje?

A právě tyto absurdní konstrukce a nabalovaní jiných, jakožto výrok státního zástupce Zemana, že na funkci nelpí, neb je odborník ve mě vyvolala hlubokou nespokojenost, se kterou jsem se svěřil prezidentu republiky Zemanovi.

Žádost prezidentu republiky: nezneužívají státní zástupci Pavel Zeman a Jan Lata svoji funkci?

A zde je odpověď

Samozřejmě je mnoho lidí, kteří podezřívají státní zástupce, a už jim nevěří, protože se příliš okatě zahloubávají do politických kauz, vyhrožují jako politici, a k tomu mají často "správný Ištvanův konstrukt", který však se spravedlností a právem nemá nic společného. A tlak fanatických a zvrácených senátorů kolem Lásky to potvrzuje. Včetně útoků na prezidenta.

 I státní zástupci stejně jako soudy musí být apolitičtí, nikoliv drtit jeden politický či sociální směr a další blahosklonně přehlížet v jakékoliv kauze!