Ne, není to urážka. Je to přesně mířená otázka na politika, co "oblejzá" všechny diskuzní pořady a vymetá všechny veřejné akce, válí se v Praze a lze ho potkat kdykoliv kdekoliv, zatímco pobírá obrovskou výplatu včetně asistentů za práci v Bruselu!

 

Umíte si představit brát miliony a do práce si odskočit náhodně jednou za měsíc či za dva a neskládat zaměstnavateli (občanům České republiky) účty za práci?  I když... Veřejnoprávní Česká televize možná rozkrádá naše miliardy a pak to musí začernit, takže tato nová politická garnitura, která nastoupila po roce 2000 má jinou logiku práva a spravedlnosti!

 

Od roku 2014 je poslancem Evropského parlamentu za TOP 09, od roku 2017 člen této strany a také její předseda. V říjnu 2018 se stal zastupitelem hlavního města Prahy. Působí též jako předseda správní rady Musea Kampa – Nadace Jana a Medy Mládkových.

Dříč Pospíšil a slavná TOP 09

Všichni europoslanci pobírají stejné mzdy - 6824 eur čistého měsíčně, tedy něco přes 175 tisíc korun. Dříve o jejich platech rozhodovaly jednotlivé členské státy, to se však změnilo v roce 2009, kdy český europoslanec bere stejně jako německý, ale žije v České republice.  Pokud politik v bruselské politice vydrží po celý pětiletý mandát, přijde si asi na 10,5 milionu korun.

Takže Pospíšil, který každý den (skoro) vystupuje ve veřejnoprávní televizi, si za dvě období vydělá přes 20 milionů za nicnedělání, ale stylem zloděj křičí chyťte zloděje stále útočí jako předseda TOP 09 na premiéra Babiše, že krade! To vážně nemá chybu.

 

On ten výkřik Babiše "všici kradňú" má vážně něco do sebe...

 

Zajímavým přilepšením je také denní náhrada, neboli příspěvek na pobyt. Ten činí 313 (800) eur za každý den, kdy je poslanec přítomen v Bruselu nebo Štrasburku ze služebních důvodů. Neboli když přijde náhodou například Pospíšil do práce, za odměnu, že se dostavil,  dostane na den odlučné (od koho, když je svobodný) cca 8000 Kč na den!!!)

Ve srovnání s průměrnou českou mzdou, která na konci minulého roku činila 33 840 korun hrubého, jde 175 000 Kč  ČISTÉHO  plus  "odlučné" o závratnou částku. Čeští europoslanci evidentně těží i z toho, že plat europoslance musí dávat smysl i pro politiky z Německa, Velké Británie či Francie.

Takže v europarlamentu je úžasná logika: každý, kdo se obětuje a jde náhodně pracovat, dostane navíc prémii 8000 Kč. Na den. Selský rozum se hroutí, fantasmagorie má zelenou. Divíte se pak, že za zachování takovéhoto systému bojují jako lvi a obyčejným lidem vyhrožují od rána do večera pod heslem  "demokratická budoucnost"?

 Jo a po 65 roku po pětiletém dření v Bruselu bude dostávat 4452 eur důchodu, což je měsíčně 120 000 Kč důchodné. A tohle vykládá, jak má český důchodce žít!