Babiš nám vykládal tak extrémní žvásty, že být zde skutečná opozice, rozcupovala by je jak vatelín na cupaninu. Všímají si Haryho Pottera a podstata uniká. Asi to byl Babiše záměr. Udělal z nich idioty. Protože se však budeme těmto ekonomicko - fanatasmagorickým věcem věnovat průběžně, vypíchnu pouze dvě.

 

Přes celou Evropu se přehnal veliký vánek, řehtali jsme se v třetí třídě ZDŠ. Pro méně chápavé děti se muselo vysvětlit: veliký vánek, navíc přes celou Evropu je protimluv, neboť se může přehnat pouze vichřice, nikoliv slaboučký vánek.

 

Babiš a jeho "ekonomické ochlazení". Přeskočilo mu?

Stejně jako vánek přes celou Evropu  je přímo zločin tato věta - přesná citace: „Nikdy se nebude opakovat děsivá situace, kdy vláda právě v době ekonomického ochlazení zaškrtila veřejné rozpočty, vzala lidem peníze a tím ekonomické problémy ještě umocnila a neúměrně prodloužila,“ vzpomněl Babiš na vládu Petra Nečase (ODS).

Babiši, průměrný Čech není zaostalý a tupý Američan. To ochlazení je stejná debilita jako velký vánek: to nebylo ochlazení, ale dramaticky velká recese světová, tedy hlavně západní krize, USA zažily největší bankrot ve svých dějinách – zhroutila se největší americká spořitelna Washington Mutual a kdy se západ z této rány nevzpamatoval dodnes.  ECB opět nakupuje dluhy, tiskne opět uměle peníze (QE) a mimo 10% šmejdů, co na krizi zbohatli se dodnes  státy nevzpamatovaly. A vy tomu říkáte banálně "ekonomické ochlazení"? I za ten váš úžasný vzestup může Kalouskova brzda, kdy nedovolil násobně větší dluh. A dnes se ohříváte na jeho excelentním zbrždění. Kdyby totiž Kalousek nešlápl na brzdu a udělal trojnásobný dluh, dnes bychom byli na úrovni Řecka. A výklad, že Polsko se nepropadlo jako my? Samozřejmě, protože tam je zemědělství a ochranářský systém, zatímco my máme otevřený trh a orientaci na vývoz. Nemáme moře, nemáme plyn, ani ropu. Že by to Babiš nevěděl?

 

 České republice se daří a hlásí, že dluh se zvyšuje a přitom deficit bude čtyřicet miliard v době úrodné. Proboha, je tak blbá opozice, že mu to neomlátí o hlavu, zatímco řeší Hary Pottera?

 

A dementní výrok Vondráčka tomu dal korunu - opět přesná citace: To je stejný extremismus jako tvrdit, že k žádné klimatické změně nedochází.

Ne pane poslanče, neznám nikoho, kdo by tvrdil, že klimatické změny nejsou. Ty zde jsou od začátku, co Homo sapiens dokázal změny zaznamenat až k Homo sapiens sapiens. Ten spor je o tom, zda máme manželkám dát na WC zákaz prdění a zda ochladíme Slunce, když před něj dáme prostěradlo. A idiot - ismy si nechte pro ještě blbější opozici. My jsme obyčejní lidé a občas používáme mozky.

 

Na Sibiři bylo na vánoce opět kolem -40 °C

Tolik ke žvástům, co nám politici nalévají do hlavy. Nevěřím totiž, že Babiš jako bývalý majitel Agrofertu nerozumí číslům a ekonomice, že neví, co byl Černý pátek a nevěřím, že Babišovi nikdo neprozradil, že krize v roce 2009 byla ještě větší. Stejně jako nevěřím Vondráčkovi, že nedokáže rozlišit spor nikoliv o změny klimatu, ale zda to ovlivní prdění krav a manželek, či zda to cyklicky dělá příroda stále po miliony let.

Že si ničíme životní prostředí kolem sebe vidí každý, ale to není o klimatu jako planetě Zemi. Mimochodem, hledáme rekordy, ale tento rok je zima tak, jak ji známe po desítky let. Pouze je posunuta asi o tři týdny zpět, takže dnes je počasí, ale spíše "klima" nad Evropou jako v polovině prosince. A co bude dál, je ve hvězdách...