Ne, to není hoax (pokud The Daily Mail nelže). Nižší poddůstojník Inoke Momonakaya původem z Fidži šel zabíjet do Iráku a Afghánistánu. Na to byl velice hrdý. Nebál se. Pak se mu začali smát a zhroutil se. Vysoudil rasistické odškodnění.

 

Rasismus mne dohnal k myšlenkám na sebevraždu…

„Rasismul mě málem zabil. Chtěl jsem si koupit provaz." Dnes se léčím u psychologa a možná již nebudu schopen pracovat. (Co to jenom připomíná?) Následkem toho všeho mám těžkou posttraumatickou stresovou poruchu," vykládá Inoke Momonakaya. Prý zneužívání šlo ‚daleko za hranice škádlení‘.

 

Příslušník britské armády, který byl vystaven ponižování rasistického rázu, dostal odškodné od ministerstva obrany ve výši £ 490,000 (Liber šterlinků)

Válečný hrdina
Inoke Momonakaya
málem dohnán k sebevraždě

 

Divný svět: tak on jde zabíjet jako britský žoldák z Fidži, což je normální, lidské, příjemné a zábavné. Pak mu někdo vynadá, velitel ho seřve, přidá slůvko o pleti a voják, který zabíjí, se po slůvku zhroutí a dokonce dostane odškodné. Hrůzy, kdy se zmasakruje škola, či svatebčané s ním nehnou, ale narážky o barvě pleti ho přivedou k sebevraždě.

Asi není co dodat, každý soudný pochopí...

 

Zde je originál (samozřejmě bez otazníku, který si pokládáme my)