Divné zhroucení Ruska: co na to útvar dezinformací? Ve třetím čtvrtletí roku 2020 se trh práce v Rusku začal zotavovat z následků pandemie COVID-19. Jak pro RT řekli zástupci náborových služeb, od července do září se počet volných pracovních míst v zemi zvýšil o jeden a půlkrát ve srovnání s loňským číslem. Zároveň se zvýšila úroveň platů nabízených zaměstnavateli o 17%.

 

 

Podle střediska Avito Rabota se za poslední období zvýšil největší počet volných pracovních míst ve státních a neziskových organizacích (o 74%), ve skupině profesí „Výroba, suroviny, zemědělství“ (o 62%) a „Lékařství“ a farmaceutika “(o 45%). Zároveň poklesla poptávka po profesionálech v bankovním sektoru (o 18%) a v zábavním sektoru (o 17%).

"Počet nabídek se rovněž snížil ze strany pohostinských a pohostinských společností, protože ne všechny se otevřely po zrušení karantény." Zároveň významně vzrostl počet volných pracovních míst v maloobchodu, logistice a zejména ve stavebnictví. Dříve tyto typy prací často prováděli migranti, kteří co nejdříve odjeli do vlasti. Nyní, aby přilákali Rusy do těchto sfér, zaměstnavatelé nejen zvýšili počet nabídek, ale také zvýšili platy o 10-15%, “dodal Veterkov.

Jak pro RT řekl generální ředitel společnosti Avito Rabota, Artyom Kumpel, v důsledku zvýšení počtu volných pracovních míst na konci třetího čtvrtletí se průměrná úroveň platů nabízených zaměstnavateli v Rusku zvýšila o 17% - na 35 tisíc rublů. Nejvyšší míra byla zaznamenána v automobilovém průmyslu (45 tisíc rublů), stavebnictví (43 tisíc), stejně jako ve skupinách profesí „Doprava, logistika“ a „Fitness, kosmetické salony“ (40 tisíc).

Ceny (aktuální) v Rusku pro srovnání s našimi platy a cenami (náhodně vybráno)

 

Aktuální ceny

„Postupně také klesá počet registrovaných u služeb zaměstnanosti. Dnes je to již 3 miliony 584 tisíc lidí. Ve srovnání s vrcholným obdobím se počet nezaměstnaných občanů registrovaných u služeb zaměstnanosti snížil o více než 100 tisíc lidí, “uvedl Anton Kotyakov 21. října na kongresu Ruského svazu průmyslníků a podnikatelů.

Ministr zvlášť zdůraznil, že od začátku podzimu převyšuje počet najatých občanů počet propuštěných o téměř 600 tisíc. Na konci října se zároveň počet volných pracovních míst na portálu Job in Russia vrátil na předkrizovou úroveň a činil asi 1,5 milionu, dodal šéf ministerstva práce. Podle něj v květnu hodnota klesla pod 900 tisíc.

To ruské hroucení je snad jen ve hvězdách a v božských přáních skutečných DEZINFORMAČNÍCH  zpravodajských médií mainstreamových!