Evropou (a dokonce i v USA) obchází strašidlo perzekuce. Gulagů. Nápravných táborů. Zatímco jedna strana jako za nacismu může vše, od těžkých urážek až k vydírání a zabíjení (Irák apod., aby pak Bush řekl, sorry, informátor se spletl a milion lidí je mrtvo) a nikdo je nesoudí, stačí říct či napsat něco hanlivého proti izraelskému zástupci a soudy šlapou na 200%.

Vyšetřovatelé zjistili, že  muž od loňského března do letošního února v komentářích pod články zejména na pravicových internetových portálech urážel například izraelskou velvyslankyni v Polsku Annu Azariovou, kterou označil za „děvku na postu velvyslance“. Dostal dva roky nucených prací.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-soud-nenavist-komentare-internet-verejne-prace-trest.A190717_151853_zahranicni_pmk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zahranicni&utm_content=main

Pak se kdykoliv kdekoliv stačí podívat, jak píší ti "správní lidé demokratičtí" o Trumpovi, o Putinovi, o Zemanovi, kolik sprostých, velice sprostých nadávek a výhrůžek se medializuje tímto směrem - dokonce výhrůžka zabití prezidenta Zemana od člena ODS a je mediální ticho, je policejní ticho, je ticho i u Evropských hodnot a zběsilé výpady Šídlů, Šafrů, Novotných po pár dnech opět napadají ty údajně nesprávné, antisocialistické, odmítající jednu říši - Evropskou unii.

Kde je spravedlnost a demokracie? Kde jsou váhy La Justicie? Proč zase ve 21. století váhy justiční neváží jako v roce 1939?

Vážně to neumím pochopit. V Polsku za urážku izraelské velvyslankyně dva roky nucených prací, u nás za výhrůžku smrtí prezidentu republiky ani ono pověstné "Ň". Neumím si představit, kdyby totéž někdo napsal z SPD vůči někomu z Bruselu, že by vyhrožoval smrtí třeba Václavu Moravcovi či Jourové.

Také by naše "mediální elita" včetně České televize také tak mlčela?

Ne, stoprocentně ne!

 

A já to neumím pochopit a protestuji: srovnejte prosím opět váhy paní La Justicie, protože mám obavy, že to bude chtít udělat časem lid Evropy. A to by nebylo dobré.

Petr Pokorný