Základem všeho je dialog. To je demokracie. Pluralita. Vždy jsem se těšil (těšili) na odezvy či opačný názor. Současně se tím oživuje i web. Před čtyřmi roky (ještě na starém webu) se zjevil agresor pod různými jmény (většinou Opus) a pak  agresivitu stupňoval a poslední dobou už zde vkládal nadávky, útok a nadávky v osobní rovině a vyhrožování. Problém je, že tento agresivní člověk útočil i na všechny ostatní (poslední rok jako anonym Nowak) a nešlo to zastavit. Nešel zablokovat, protože vzápětí mu udělali jinou internetovou stopu a pokračoval dál. A když se přidal druhý, trpělivost došla. Narážky na rodinu byly za hranou!

Není v našem zájmu, aby diskuze nebyla, naopak, ale s útočnou osobní agresivitou nenázoru se musíme vypořádat: hledáme ochranu tak, že bez povolení zde nikdo diskutovat nebude. Jistě tušíte, že se nejedná o prakticky všechny včetně nesouhlasných, ale o dva lidi, kteří útočí zákeřně a už čtyři roky onen Opus Nowak vypouští údajné dezinformace, na které sám reaguje a vyvrací to, co jsem neměl na mysli, či nikdy nenapsal:

například tvrdil, že Margaret Thatcherová je zločinec, protože prý chtěla stejnou (pozor neplést s rovnou daní) ale stejnou daň, takže milionář by prý platil 15000 liber a chudák by platil s platem 10000 liber také 15000 liber daň a prý to schvaluji. A pak se i jiní zlobili, proč tuto zrůdnost podporuji. Přitom to nikdy neřekla a já bych nikdy takovouto zhovadilost ani nevyslovil: platit větší daň než vydělám nebylo ani za feudalismu. Snad jedině ukrajinská mafie žádala takové výpalné pod hrozbou smti.

Takže ještě ke komunikaci. Kdo nám bude chtít napsat souhlasně či nesouhlasně, dočasně jsem vytvořil mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Dúvod je prostý: nejvíce nás mrzí ztráta kontaktu se čtenáři, ale prosíme o pochopení. Budu se tam dívat ob den, nadávky a urážky mažu. A pokusíme se co nejdřív diskuzi vrátit.

(Stejnému čelilo Echo 24, Neviditelný pes a mnoho dalších, než udělali lepší ochranu)