Cyklista Quinn Simmons byl ve čtvrtek suspendován z cyklistického týmu Trek-Segafredo kvůli jeho údajně rasistickému vyjádření na twitteru. Simmons nepřímo vyjádřil podporu americkému prezidentu Donaldu Trumpovi. Na provokaci provokací.

 

Novinářská provokace jako vždy

Cyklistická novinářka José Beenová napsala po předvolební debatě Trumpa s Joem Bidenem, že doufá, že pro její americké přátele "skončí tohle příšerné prezidentské období", a dodala: "Pokud mě sledujete a podporujete Trumpa, můžete jít." Na to Simmons zareagoval vzkazem "Bye" s emotikonem mávající ruky s tmavou barvou kůže. Na cizí komentář "Zřejmě Trumpovec" odpověděl "Správně" se symbolem americké vlajky.

Je nepravděpodobné, že by Quinn Simmons letos v této sezóně znovu závodil s Trek-Segafredo, přičemž o délce jeho pozastavení bude stále rozhodovat tým. Američan byl ve středu večer pozastaven kvůli zveřejňování příspěvků na sociálních médiích, které tým popsal jako „rozporuplné, zápalné a škodlivé“.

Prý tam byl černý emotikon a to nesmí bílý použít

Používání černého emotikonu bílou osobou online bylo opakovaně zdůrazňováno jako rasistické a termín „digitální blackface“ byl vytvořen k popisu jejího použití.

Logiku nechť si každý udělá sám...