Strašné. Strašné až na tolik, že vyděšená politoložka Dvořáková po pořadu nevěděla, co má říct. Zatímco Zeman se snažil na vše odpovídat, polovina odpovědí mumie Drahoše zněla: víte, ten Zeman. Takže se promlčel Drahoš až do finále a to je jediné pozitivum tohoto pořadu. Proč byl pořad veden tak, abychom se nic nedozvěděli, je však úplnou záhadou.

 

Jediné prověření zátěžové zkoušky nakonec perfektně zvládla Prima - děkujeme

 

Tam se musel Drahoš snažit a vypadal jak svazák, který podává přihlášku k soutěži „Za rudým praporem“ a kdyby mumie Drahoš neměl Rusko a jeho agenty, tak by si je musel vytvořit.

 

Vraťme se však k prapodivnému pořadu o získání informací na Čt24. Každý soudný musí přiznat, že jsme se od Drahoše nedozvěděli vůbec nic. Přírodě slíbil vzduch, zemědělcům dotace, Evropské unii naprostou poslušnost, státu stát a nebýt zuřivých výpadů proti prezidentu Zemanovi, mysleli bychom si, že tam sedí mumie. Vzpřímená mumie, pravda v kravatě a upravená.

 

Ale k čemu kandiduje "mumie poslušná" na prezidenta České republiky je naprostou záhadou. Trapné otázky, které k ničemu nebyly a když byly trochu konkrétnější, okamžitě mumie Drahošova vysvětlila: ten Zeman…

 

Takže jediné zpestření byl až doslov z Newsroom Čt 24 s excelentním demagogem – prostým slovem: Čt24 opět nezklamala.

My nemůžeme tak rychle ohodnotit lži, ale víme, že Zeman lhal, vykládal Rosí rozšafně do objektivu.  Nebudeme vás napínat a několik příkladů Čt 24 uvedeme, řekla hvězda Newsroomu. „Na tak krátkém prostoru nelze ověřit úplně všechny výroky. To zkrátka možné není,“ podotkl Rosí. Ale pak úžasně analyticky zhodnotil se svým týmem excelentně po Newsroomsku prezidenta Zemana: „Například Miloš Zeman prohlásil, že jeho výrok o presumpci neviny je starý 10 nebo 15 let. Naposledy ho však použil před pěti lety,“ zmínil důležitý výrok Rosí. „Další nepravda, která zazněla: Krym měl prý darovat Ukrajině Chruščov. Chruščov ale nebyl v pozici, kdy by mohl sám darovat Krym Ukrajině,“ dodal Rosí. 

A přešel prý i k zavádějícím výrokům. „Radikalizace se objevuje mezi jinými také u českých muslimů. Takový výrok je však zavádějící, neboť naprostá většina muslimů je integrovaná,“ podotkl Rosí s tím, že cituje názor jednoho sociologa. „Muslimové v ČR na různé protimuslimské aktivity neodpovídají agresivitou,“ uzavřel Rosí analýzu. 

A skutečná špína: vyloženě podpásová otázka Štěcha na Zemana.

 

Takže pro expertní tým přenosového vozu a analytika Rosího ve studiu fakta

Krym v roce 1954 byl převeden do Ukrajinské sovětské socialistické republiky. Nikita Sergejevič Chruščov byl sovětský politik a vůdce, který v letech 1953 až 1964 zastával funkci prvního tajemníka ústředního výboru Komunistické strany. Jak dalece je to lež, že to daroval sám nebo daroval s někým, je spíše komedie Čt24 a demagogie Rosího, než faktická nepravda.

 

 A evidentně stupidní analýza Čt24 a demagogických analytiků z Newsroomu Čt24 je úžasný atak na výrok prezidenta Zemana, že radikalizace se objevuje také u českých muslimů. Je úžasné, že zrovna veřejnoprávní televize, starající se pouze o zpravodajství se stálými experty Evropských hodnot neví, že: Policie obvinila z terorismu a přímé účasti v teroristické organizaci tři Čechy. Je mezi nimi bývalý pražský imám, jeho bratr a švagrová. Bratra muslimského duchovního a jeho ženu policisté viní z toho, že vycestovali do Sýrie, kde se účastnili bojů v sesterské teroristické organizaci Al-Káidy. Imám jim podle obvinění pomáhal, což napsal i veřejnoprávní iROZHLAS.

 

Fakt expertní tým Rosího Newsroom Čt24 odvedl „excelentní“ výkon. I když už se mnozí vyslovili, že větší blby by člověk pohledal. A tak si ukažme jednu reakci z Facebooku, která vystihuje vše:

 

 

Protože by si všimli i jiné záhady: Mynář čeká na rozsudek soudu. Drahoš někoho prý v případě vítězství kandiduje okamžitě. Ale i on musí mít bezpečnostní prověrku. Jak to udělá ze dne na den? A kde je Rosí se svou analytickou analýzou a jak je možné, že do toho ta špičková Witowská najednou nevstoupila a ještě si přisadila? To jsou ty jemné šťouchance, přihrávající jedné straně. A výkřiky Drahoše nechala bez povšimnutí.

Sluchátka mlčela?

 Mimořádná zpráva: povolala Česká televize speciální vůz na pomoc Drahošovi s psychology a poradci napojené na sluchátko Drahoše a Witowské?

 

Takže je velice smutné, že od mumie Drahoš  (jiný název se nehodí), jsme se po roce dozvěděli pouze to, že až ho lidé zvolí, bude učit ptáky létat, ryby plavat a pejsky štěkat, ale ani jednou se nepustil do detailů, aby mohl být konfrontován s myšlenkou. Vlastně jednou ano: o sekretářkách s prověrkami. A to zase slavný Rosí a jeho Newsroom supertým nezachytil. Prostě budoucí prezident v předklonu k Evropské unii jak vyšitý. A Drahoše  závěr, že lid je dement, takže mu rozhodování v referendu nepatří, je už spíše na pár facek, než na nějakou seriózní oponenturu.

 

Jinak prostě debata na Čt byla o ničem.

 

P.S. Jaký plat může mít expert analytik Rosí z Newsroomu Čt24? Prezident Zeman sice Witowské poděkoval, ale otázky na Drahoše byly tak stupidní, že stačilo říct, že když je déšť, tak to i prší. A je vítězem, to se splést nedá. I když Drahoš by řekl, že ten Zeman…