Bývalý diplomat a spolupracovník EUropských hodnot uvedl, že názory Drahoše jsou správné, že mu ty správné názory argumentačně vyfutroval:"Drahoš už dokáže nejenom říct, že patříme na západ, také dokáže říct, proč tam máme patřit"
 

Petr Kolář, bývalý diplomat v Rusku a USA, spolupracovník think thanku EUropské hodnoty. podporovatel Centra proti terorismu a hybridním hrozbám, fanda Hillary Clinton, odpůrce Brexitu... Tolik představení loutkovodiče Jiřího Drahoše na začátek.

V DVTV Petr Kolář uvedl: "Když jsem s ním měl možnost mluvit od toho března, kdy jsem poprvé se bavili o tom jestli ho podpořím nebo ne, tak jsem se ujistil, že jeho názory a jeho světonázor je naprosto v pořádku, konvenuje tomu mému a byl jsem k dispozici, abych mu ty jeho správné názory, pokud mohu, alespoň trochu argumentačně vyfutroval. A to se děje. PREZIDENTSKÝ KANDIDÁT DRAHOŠ UŽ DOKÁŽE NEJENOM ŘÍCT, ŽE PATŘÍME NA ZÁPAD, TAKÉ DOKÁŽE ŘÍCT, PROČ TAM MÁME PATŘIT."

A já se ptám. Jsou tedy evidentně naučené názory prezentované Jiřím Drahošem, opravdu Jiřího Drahoše? Nebo jsou pouze vyfutrované globalistou a trojským koněm Petrem Kolářem? Když už má Drahoš takové obavy o spolupracovníky Miloše Zemana, jak je to s jeho hradním ansámblem, který zatím tají? A jak je to s Kolářem? Zloděj křičí, chyťte zloděje?


V nedávném rozhovoru pro Seznam ještě Kolář přibližuje začátek zrození mýtu "slušný Jiří Drahoš":

"Jsem poměrně racionální člověk a vyhodnotil jsem si, že potřebujeme změnu, že už si nemůžeme dovolit tohoto prezidenta, i když jsme si ho zasloužili a dobře nám tak. Já jsem u voličů Miloše Zemana vnímán jako „Antizeman“, jsem k němu kritický, tak jsem si vyhodnotil, že bych nebyl pravý kandidát. Rozhlížel jsem se proto kolem sebe, zda by nebyl jiný vhodný kandidát, s jehož postoji bych se mohl identifikovat. A potom jsme měli pár schůzek s panem profesorem Drahošem."

"Sešli jsme se na jeho žádost v kavárně, potom přijel i se svou paní k nám na chalupu, aby i má paní se k tomu mohla vyjádřit, tam jsme si povídali, něco jsme i vypili – jak se říká, „in vino veritas“ – a já se utvrdil v tom, že je to člověk, který má dobře nastavené hodnoty a správně chápe, kam patříme a proč."

Petr Kolář mimo jiné třeba označil české odpůrce stavby amerického protiraketového radaru v Brdech za „užitečné idioty“, kteří podlehli dezinformační kampani Ruska. Českého prezidenta Miloše Zemana označil za „trojského koně“ Ruska a v roce 2016 zvažoval, že by proti němu kandidoval v prezidentských volbách.

 

Zdroje:
https://video.aktualne.cz/dvtv/se-zemanem-se-na-zapade-nikdo-nebavi-drahos-se-debat-ani-est/r~4c7f841eff8511e7aabeac1f6b220ee8/
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/i-my-se-snazime-ovlivnovat-volby-v-rusku-rika-diplomat-kolar-12273
https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Kolář_(diplomat)#cite_note-radar-6

 

Zveřejněno se souhlasem autora

Tomáš Vyoral

tomasvyoral.blog.idnes.cz