Kdo někdy vstoupil na stránky webu Forum24 (Svobodné fórum) šéfredakotra Pavla Šafra, moc dobře ví, že se jedná o web, který šíří lži a nenávist v duchu pravdy a lásky Václava Havla. Většina čtenářů tuší, že jejich názory jsou naprosto totožné s názory strany Top09, především jejich nejvýraznějších členů Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenberga. Avšak asi už není veřejně známo, že někteří "novináři" tohoto webu odhodili i ten poslední nádech nestrannosti a v letošních komunálních volbách se rozhodli kandidovat za Top09. Jednou z nich je spisovatelka a "novinářka" Jenny Nowak, která za TOP09 kandiduje na Praze 11.

 

 Volební kampaň Jenny Nowak alias Jany Moravcové je v plném proudu

 

Někdo může namítnout, že používáme slova lež a dezinformace jen jako nálepky pro lidi, jejichž názory se nám nelíbí. Přesně jako tato slova běžně používají tito "novináři" z webu Forum24 nebo z Respektu a ti "lepší" politici z Top09, ODS, Pirátů, KDU, STAN..., zkrátka všichni ti dobří lidé, kteří mají vždy otevřené dveře do ČT, kde je s úsměvem přivítají.

Omyl. Naše redakce má důkaz konkrétních lží a manipulací tohoto webu.

 

Nedávno proběhla na Facebooku debata jednoho uživatele s "novinářkou" webu Forum24 kandidující za Top09 Jenny Nowak na téma jejich lží. On napsal, že šíří lži a nenávist. Jí se to nelíbilo a chtěla vědět konkrétní lži, kterých se dopustila.

 

Přičemž si myslela, že tímto debata skončí. Ale ten, kdo alespoň trochu zná Jenny Nowak, tak už ví, že jen málokdy má pravdu. A mýlila se i teď. Uživavatel jí konkrétní příklady jejich lží dodal. Nemusel hledat dlouho, stačilo se podívat na její poslední nenávistný článek o nepřijeti "syrských sirotků". Následnou konverzaci není třeba přepisovat a vysvětlovat:

 

To byl poslední komentář Jenny Nowak v této konverzaci. A teď přichází pointa. Nejenom že Jenny Nowak lhala v onom zmíněném článku. Ona poté, co byla usvědčena ze lži, si ten svůj článek otevřela, lživé pasáže nestoudně přepsala, článek uložila, a pak znovu lhala, že nic takového nenapsala. A měla ještě navíc tu drzost napsat, že lhář je onen uživatel, který ji na její lži upozornil!

Do věty: "Skutečných dětí, nikoli mladých mužů sporného věku." umístila během výše uvedené konverzace vsuvku: "nebo jsou samy z jiných důvodů". A větu: "Proto by rádi dělali babičky a dědečky a aspoň takto adoptivním rodinám pomáhali." upravila na: "Proto by rádi dělali babičky a dědečky a aspoň takto náhradním rodinám pomáhali."

 

Ale jak už jsme jednou psali, profesionální dezinformátorka za Top09 Jenny Nowak nepatří mezi nejbystřejší a nepočítala s tím, že onen uživatel má článek stále otevřený a tedy v původním znění. Udělal si tedy printscreen článku a předložil jí ho jako další důkaz jejich dalších lží. Vzhledem k charakteru člověka, který si nechává říkat Jenny Nowak (vlastním jménem Jana Moravcová), se samozřejmě za své lži neomluvila, místo toho jako malé dítě onoho uživatele všude, kde se dalo, zablokovala a celou kompromitující diskuzi smazala. A tím si myslela, že je pro ni tato trapná situace vyřešena a bude se moci nikým nerušena věnovat kampani před stávajícími volbami. Ale má smůlu. Printscreeny jejích lží máme samozřejmě k dispozici:

 

 

Zde je odkaz na onen upravený článek: „Chceme si je vzít domů, Babiši!“ Všichni Češi nejsou nelidští

A zde na jiném webu almanach.cz původní text tohoto článku (tam dlouhá chapadla dezinformátorky Jenny Nowak nedosáhla):  „Chceme si je vzít domů, Babiši!“ Všichni Češi nejsou nelidští

Nabízí se otázka, kdo že je ten "morální pokřivenec", o kterých profesionální lhářka a dezinformátorka Jenny Nowak ve svém článku píše.

 

 

Naše redakce chtěla znát reakci na tyto lži šéfredaktora webu Forum24 Pavla Šafra, odpovědi jsme se však nedočkali. Pokusíme se ještě požádat o vysvětlení hlavního odborníka přes dezinformační weby Jakuba Jandy z Evropských hodnot, proč tento web není zařazen na seznamu dezinformačních webů. Pokud nějakou reakci dostaneme, určitě se o ni s vámi podělíme.

 

Pro úplnost dodáváme, že dezinformátoři tohoto webu jsou zváni na ČT jako odborníci. Naposledy tu čest měl Jan Jandourek. Na celý záznam jeho odborného vystoupení se můžete podívat zde: (Ne)tolerantní společnost