„Tímto rozhodnutím byli znovu pokořeni a poníženi synové Izraele, Federace židovských obcí, všichni ti, kteří šli cestou kardinála Berana, o kterém napsal Václav Černý: ‚Když všichni politici zklamali, Beran nezklamal.‘ Važte si jeho hrobu. Proto přišel do této země. Protože věděl, že musíme svůj zápas dobojovat,“ a to řka kardinál, pozval přítomné na obžerství.

 

„A dnes, když Parlament schválil návrh komunistické strany soudruha Filipa, Grebeníčka, Semelové a dalších, nezlobte se, nechci jet na hřbitov, protože určitě se Václav Havel obrací v hrobě! Nejde o peníze," křižoval se a dušoval se kardinál Duka na slavnosti svatého Vojtěcha. 

 

Kardinále Duko, popletls sis diecézi: my nejme židi a nejsme synové Izraele.

A pokud ti definitivně hráblo, jdi na svatou pouť a už se nevracej.

Vezmi svůj kříž a odnes ho až do Golgoty, jehož název se zove česky Lebka.

 

Za druhé, pokud někdo židy okradl, tak ať ho dají k soudu. Synové a dcery národa českého nikoho neokradli, naopak byli sami okradeni stejnou skupinou. A určitě Bůh nechce, aby byli synové z českých luhů a hájů opět pokořeni a platili za ty, co údajně někoho okradli a tím podruhé byli okradeni. Ta smouva o finančních restitucích byla sepsána krví s ďáblem a ten se opět usalašil v zemi pod Řípem.

Má snad lid český platit dluhy někoho jiného? To vážně Duch svatý, Bůh, či jak se ten neviditelný jmenuje, připustí?

 

Nejde o peníze," křižoval se a dušoval se kardinál Duka na slavnosti biskupa sv. Vojtěcha

 

Jak je to v té odrhovačce: stará bába Blažková, rouhala se Bohu, Bůh ji za to potrestal, potvoru, zlámala si nohu, pane Arcibiskupe pražský, kardinále Duko?

 A upřímně, většině Čechů jsou tyto náboženské projevy ukradeny. Jako lidé jsme se narodili a jako lidé zemřeme. Dokonce mnozí tvrdí, že do většiny vstoupí Duch svatý až  teprve po láhvi rumu, či kontušovce dle slov Švejka a s každou vypitou lahví je těch svatých a duchů stále víc.