Jistě jste si mnozí všimli, že od roku 2000 je v České televizi větší a větší embargo na informace z východu a tento rok to vyvrcholilo naprostým vymazáním Rudé armády, zavedením totální cenzury a v mnohých případech autocenzury.

 

Mnozí jste si už i všimli a masově na sociálních sítích protestujete, mnozí se ptáte udivěně, zatímco politbyro vedené Jourovou a vyhrožujícím Vrábelem, Koudelkou z BIS a ministerstvem pravdy za pomoci samozvaných Evropských hodnot se pokouší zablokovat informace i na Facebooku a jednotlivých webech. A asi nikdo (skoro) netuší, jak to vzniklo.

Po prvních létech nadšení, kdy jsme se rozkoukávali, začal na nás západ tlačit, abychom pracovali pod jejich pravdou a jejich myšlením a měli jsme hlásat, že vše ze západu je svaté, války humánní a z východu je vše zlé, všichni jsou tam minimálně vrazi, nebo už připravují koncentrační tábory. A lidé začali pozvolna protestovat. Nelíbilo se nám to, protože jsme to zde od roku 1948 do roku 1989 měli a oni (komunisti) nám říkali, co si máme myslet. A kolem roku 1995 už se začalo protestovat veřejně. Americká ambasáda varovala, najednou byl Václav Klaus (skoro) pro USA "persona non grata" a ze západu, stejně jako z Bruselu se zvyšoval tlak na "objektivní informace" vydávané Bílým domem a Bruselem. Samozřejmě protesty se zvyšovaly, čím více na nás tlačili, po zkušenostech z tlaku z Moskvy a SSSR jsme se stále více "šprajcovali". Prostě jsme chtěli svobodu slova. Skutečnou. Nikoliv komunistickou. Nikoliv sovětskou. Ale nechtěli jsme ani tu americkou. Nechtěli jsme ani tu bruselskou. A vyvrcholilo to zveřejňováním dokumentů, které odporovali ústřednímu sjezdu politbyra západních států vedených americkou administrativou.

A právě to bylo období, kdy se Karel Čáslavský a další začali "hrabat" v dokumentech a na světlo začaly vylézet věci, které už nikdy nikdo neměl vidět, zatímco růže, šeřík a polibky se měly přestěhovat z Moskvy do New Yorku a Pentagonu.

A Karel Čáslavký překročil dimenzi, Česká televize v roce 1999 překročila dimenzi pravdy, protože začala zveřejňovat PRAVDU a FAKTA, nikoliv pravdu z Moskvy, Bruselu, či New Yorku. Tento dokument v roce 1999 byl začátkem zkázy a okupace České televize Janem Rumlem a bojem o "západní" svobodu České televize. Přišel rok 2000, obsazení České televize a opět konec svobody slova.

 Unikátní filmové záběry z kamery Eduarda Ingriše, pořízené v dramatických dnech konce druhé světové války v Praze (1999). Připravili K. Čáslavský a P. Vantuch.

Než se podíváte na dokument, položte si tyto otázky.

  1.  Proč profesionální filmaři "náhodně" nenafilmovali na konci války americké bombardování?
  2. Proč hořelo mnoho průmyslových podniků, kde se zbraně nevyráběly, natož na konci války? Jak se spletla Praha a s kým? I počasí je vidět, že se nikdo splést nemohl!
  3. Dále si všimněte, že nikde se nestřílelo, lidé pokojně chodili, pak pokojně odklízeli masakry po létajících pevnostích z americké armády. Žádní nacisti, žádné boje s nacisty.
  4. Praha byla do té doby ušetřena, strašné boje byly na severu Moravy, na severu a ve středním Slovensku, později Polsko, pohraničí.
  5. Proč, proč Prahu masakrovala americká armáda na konci války? Proč ty děti, ženy, ale i muži - civilisté, museli zemřít?
  6. A hlavně, proč masakrovala průmyslové podniky a nikoliv tanky a nacisty?
  7. Kde jsou ti slavní osvoboditelé americké armády? Všude se mává, zatčení nacisté v klidu odcházejí. Jak to, že slavíme konec války 8.května, když na Václavské náměstí padaly letecké pumy a až 9. května zavládl klid příjezdem Rudé armády?
  8. A zajímavost: jak krásně byli za války oblečeni obyčejní lidé.

 Na mnohé vám odpoví, mnohé vám objasní poslední dokument, který směla Česká televize bez "správného výkladu" natočit, či spíše zpracovat a zveřejnit. Dnes je tam napsáno, že tyto díly nearchivovali. (Alespoň jsme to nedohledali v oficiální databázi)

 

Po roce 2000 se změnily dějiny: americká armáda se musela očistit (stejně jako po Jugoslávii, Vietnamu, Sýrii, Libyi atd.) a nastoupil "Nový výklad dějin", jak Rudá armáda TAKÉ  bombardovala naší zem na konci války. Bohužel pro ony nové trolly vznikající na západě a nikoliv v Rusku (všimněte si opět, že zloděj křičí chyťte zloděje a kdo začal trollovat). A úžasné je, jak noví vykladači dějin do původně strohého popisu vloží slovíčka, takže původní text ztratí význam a odvede pozornost jinam.

Zde opět autentické

 8. květen

Za časných ranních hodin 8. května zahájili Němci dosud nesilnější úder na Staroměstské náměstí za použití tanků a pěchoty. Od rána 8.5. je Staroměstská radnice těžce odstřelována. Ničivému požáru postupně podléhá střecha věže, orloj, arkýř a celé severovýchodní křídlo. Na okamžité účinné hašení plamenů není pro nepřetržitou střelbu čas.

(Na obrázky klikněte - zvětší se)

Kliknutím obrázek zvětšíteKliknutím obrázek zvětšíteKliknutím obrázek zvětšíte

Kliknutím obrázek zvětšíteKliknutím obrázek zvětšíte

Zatímco vynášeli z přízemí radnice zbytky městského archivu, které nestrávil oheň, Němci se dávali na spěšný ústup, neboť nechtěli padnout do zajetí blížících se jednotek Rudé armády. Evakuace Němců probíhala po trase dohodnuté s Českou národní radou a velitelstvím Bartoš při sjednání kapitulace. Vedla kolem Staroměstské radnice, Pařížskou ulicí, přes Čechův most na Letnou a odtud ven z Prahy. Přes nedávné bojiště na Staroměstském náměstí se vydala na ústup z Prahy kolona 27 tanků, 2 obrněných vozidel, 90osobních a 32 nákladních aut. Pěšky odcházely přibližně 3 000 Němců, vojáků i civilistů. 

Radnice s Orlojem - 9.května 1945

 Kliknutím obrázek zvětšíteKliknutím obrázek zvětšíte

 

Zde se připravoval další dokument ze zaprášené, zapomenuté školy. Pak to někdo vytáhl opět na světlo a my to také později zveřejnili.

Masakr třídy plné dětí v Plzni, ale primátor Baxa (ODS) adoruje zabité válečníky Pattona, kteří neexistují!

 

A zde se můžete podívat, jak vznikaly nové výklady dějin: právě na odkazy, které vypracovala nová nomenklatura měničů dějin a bez tohoto nového zpracování diplomovou práci nikdo neudělal.

(Nepřipomíná to postoj k okupaci po roce 1968? Kdo měl dostat diplom, také musel souhlasit se vstupem vojsk a linií ÚV KSČ!)

Co je v textu nejúžasnější? Popis bombardování Mladé Boleslavi sovětskou armádou. Je přesně okopírován například i zde z popisu amerického bombardování Prahy Ingrišem a Čáslavským a převzatým z propagandy MF Dnes 8.5.2010 přepracované "Novým výkladem dějin".

A sovětské bombardování nyní halasně omílané? Toto je totiž v originále:

Nálety Rudé armády začaly v blízkosti Mladé Boleslavi o den dříve 8. května 1945. Zasaženo bylo např. Mělnicko, Litoměřicko.

Bombardéry útočily na města, mosty, přívozy ležící na ústupových trasách.

Hlavním úkolem Rudé armády bylo zmařit ústup německých jednotek, které se snažily dosáhnout amerického zajetí, přestože podle dohodnuté kapitulace se nesměly hýbat od první minuty dne 9. května.

Takže žádné průmyslové podniky, ale rozkaz: nacisti, výzbroj a snaha zadržet a potrestat!

 

 Diplomová práce na přepracované dějiny po roce 2000

 Po roce 2000 byla náhle německá střelba vydávána za sovětskou, (prý se Rusové a komunisti vydávali za Němce), německé zbraně byly náhle nabíjeny ruskými náboji a vyhodnoceny jako nálože Rudé armády. Fraška, lži a překrucování, až nyní to dotáhli do dokonalosti. Ve veřejnoprávním prostoru Rudá armáda zmizela definitivně! Americko-bruselská totalita zvítězila nad komunistickou.

 

Závěrem k této zdokumentované části: lze dohledat nezkreslené informace?

Domnívám se, že ano, ale musí mít časování v období 1992 - 1999. Samozřejmě internet začínal, takže na internetu "dle nového výkladu dějin" lze dohledat málo. Zajímavá možnost je třeba na pražském magistrátu, kde lze dohledat autentické popisy, srovnat to s harmonogramem cesty armád, a hlavně: nebrat z prapodivných dokumentů Pavla Žáčka a jemu podobných kopajícíchv dresu "Ústavu Nezávislé Žurnalistiky", dívat se na dokumenty, který "vyřešili" údajně skuteční demokraté po roce 2000 a zjistili, že americké a německé střely jsou převlečené sovětské apod.. Je to náročné, ale jak vidíte, porovnáním dohledat lze. A ještě jedno: samozřejmě komunisté manipulovali se svými zásluhami. Proto se snažíme oddělit vojenská fakta od ideologie, pokud to jde a časosledem se vyhnout podvodům jedné, i druhé strany. Stejně tak, když naleznete, že sovětská strana za vším hledala politické cíle. Samozřejmě. A USA nepolitické?