Už vůbec nejde o občany: v Itálii chtějí vyšachovat Salviniho, který jediný chrání občany Itálie, v Británii chátru v čele s Corbynem nezajímá ani referendum, v České republice ministrany tvrdí, že jsou většina, pouze tupí lidé to prý nevědí a mohli bychom pokračovat přes Německo do Švédska, či přes Španělsko do Francie.

 

V Evropě a USA jsou pronásledovaní rozzlobení občané mající strach, vraždy a znásilnění se množí, ale musí se zahalovat jejich tváře, mazat jejich jména a tvrdit, že to vlastně ta demokratická majorita...

 

V Británii už do těch antidemokratických zvěrstev zasáhla sama královna Alžběta, v Itálii se zvedla neuvěřitelná vlna odporu proti Hnutí pěti hvězd, kdy mu voliči spílají tak mohutně, že Salvinimu stačí pouze čekat na jejich chyby a pak vyhrát volby stylem Orbána. Italové stejně jako Maďaři už vědí, kdo je politik špína a kdo stojí za celým národem a pracuje pro něj. Takže zatímco extremisté v České televizi většinou vykládají o zářných zítřcích, německá ekonomika se nehroutí pouze proto, že vyssála peníze z okolních států a nyní je pouští do německé ekonomiky. Koalice v Římě se rozpadla po pouhých 15 měsících. Hlavním důvodem byl rozdílný postoj k migraci. Liga ústy svého lídra Salviniho, který byl ministrem vnitra, nekompromisně hájila uzavření italských hranic, zatímco levicové Hnutí 5 hvězd naznačovalo trvale ochotu migranty přijímat.

Je prostě všude vidět, že neuvěřitelná nenávist, nad kterou státní zástupci zavírají oči a trestají (snaží se trestat) pouze jedno spektrum žene i u nás demokracii opět do kouta. Že u nás extremismus a propaganda obsadila veřejnoprávní média, ministerstvo vnitra a část státního zastupitelství. (Například výhrůžky vraždou prezidentu republiky se odklonily, ale nadávky na sociálních sítích chtějí postihovat. Přitom škodlivost výhrůžek vraždou a obyčejné nadávky? Rozdíl v pojetí je u nás do očí bijící)  Že v Evropě už se skládá boj o cílový "exit": vede Británie, ale bouře napříč západními zeměmi se nezastaví. Katalánsko sice tvrdí, že z EU nevysoupí, ale stále silnější fašistická chunta z Madridu je k tomu nutí. Že extremisté ani v naší zemi nezahálí, ale to naopak spojuje všechny slušné lidi napříč celou Evropou. Afd stále více v Německu posiluje, i když by při normálním vedení země ani nevzniklo. Ve Švédsku jsou Švédové zoufalí, ale nejsou na odpor připraveni. Nikdy to nezažili. Stejně tak Finové, Norové, Francie se bouří, Katalánce zavírají. Srbové, Maďaři, ale i Italové už odmítají vojenskou nadvládu USA a veřejně jdou proti.

 

Nakonec, když část britského Parlamentu odmítla splnit vůli lidu různými obskurními kličkami, vložila se na pomoc demokracii i Její Veličenstvo královna Alžběta II., nejdéle vládnoucí panovnice v dějinách království. V Itálii se daly dohromady dvě nenávistné strany, aby odstranily populárního, ale hlavně důsledně pro lid pracujícího Salviniho. U nás se pokouší extremistická minorita ovládnout za pomoci ministra vnitra systémem bolševické propagandy veřejný prostor a vyhrožováním vytlačit majoritu a dokonce občanům vyhrožují jak za bolševického teroru Čepičky po roce 1948.

Udavačství a práskačství v boji o koryto nabralo kurz nacistického období z let 1939 - 1945 a Piráti za pomoci TOP 09 si toto období úžasně prostudovali. A stejně jako tenkrát pouštějí do veřejného prostoru dezinformace a nazývají je informacemi včetně nahrazování prapodivných slov jako desáté pohlaví, žena je muž apod., či zmatečným výkladem dějin.

 

Evropa hoří, Evropa je v plamenech a všichni už cítí, že svoboda je někde blízko. Pouze západ totalitu zažívá poprvé od druhé světové války. A neumí se s tím jako v roce 1939 vyrovnat. Bohužel nás strhává s sebou a my těžko odoláváme. Mnohým v Evropě už minorita vyhrožuje silou a zbraně má.

 

P.S. Svoboda blízko je, pouze nevíme, jak a odkud. Všichni slušní lidé v celé Evropě to cítí, odpor narůstá, ale ještě to asi chvíli potrvá.