Bohužel to není vtip. Za socialismu jsme měli smradlavé záchody od chloramínu, ale minimální salmonely a epidemie. Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámila další vítězství: Česká republika se zařadila po bok Albánie ve výskytu spalniček. Děkujeme.

 

 

Ve světě bylo od ledna potvrzeno téměř 365 tisíc případů, což je podle WHO nejvíce od roku 2006 a téměř trojnásobek oproti stejnému období loňského roku. Nejpostiženějšími zeměmi jsou Kongo (155 460 případů), Madagaskar (127 454) a Ukrajina (54 246). V roce 2017 spalničky podle odhadů způsobily 109 tisíc úmrtí, většinou šlo o děti mladší pěti let.

 

Prý za šíření může špatné zdravotnictví, oznámilo WTO.

Pokud vidíme vydírání lékařů na obrovské platy v České republice, komického ministra zdravotnictví, vydírání ve všech segmentech zdravotnictví jako třeba u zubařů, kdy si lidé platí pojišťění, ale zubařská špína se nestydí za čtyři plomby naúčtovat dalších 10000 Kč a ještě není jistota, že to vydrží, pouze dostanete jakousi omezenou záruku, najednou mnozí láskyplně vzpomínají na socialismus bez epidemií, skvělou porodnost se skoro nulovou úmrtností a zánikem epidemií či chorob, které se dnes opět objevily. Ve vyspělém kapitalismu. Mimochodem amalgámové plomby 150 let nikomu neubližovaly, ale dnes je dezinformační bruselská četa zakázala, na kterou navazuje další: nejezte maso, ničíte planetu. A to, že se planeta Země údajně ničila 400 000 let, kdy Homo sapiens ale spíše 800 000 let za účasti Homo sapiens neanderthalensis...? Jak to vydržela?

A k té zdravotní dezinformaci:

o očkování a prevenci to nešíří normální občané, ale údajná elita: fanatická skupina přírodních blbů kolem Pirátů a Zelených. Zpátky na stromy a k nim se přidává "Strážní věž" stejně zmagořelých pár "pokrokových".

 

Světová zdravotnická organizace (WHO) zrušila České republice, Británii, Řecku a Albánii status zemí, v nichž byly vymýceny spalničky. Organizace to ve čtvrtek uvedla ve své zprávě o spalničkách a zarděnkách v Evropě. Počet případů spalniček se meziročně zdvojnásobil, WHO vyzvala k posílení očkování. A další zajímavost: zaostalé Rusko?

Situace v Rusku

Moskevská média oznámila, že s diagnózou spalniček bylo ve městě hospitalizováno několik desítek zahraničních dělníků, hlavně ze střední Asie. „Spalničky jsou v Moskvě a Petrohradu, přichází epidemie?“ nadepsal svůj článek server Life. Že by o katastrofě zdravotnictví v Rusku byla další dezinformace?

 

Vážně bylo za socíku ve všem hůř?

Mimochodem, jak to říkají experti z Evropské unie? Že migrace nás obohacuje? Děkujeme...