Mimochodem, Peru je brána jako nejzkorumpovanější země světa. Co se tam tedy jel Vystrčil učit mimo výletu na Machu Picchu a jaké má výsledky?

 

 

Senátoři byli za milion v Peru. 'Už nikam nepoletím. Nikdy,' reaguje na kritiku Vystrčil 9.června 2014

 

Přece to nebude platit ze svého, on studoval matematiku a umí si to spočítat. A protože  Kubera z ODS si dovolil zhebnout, pláče Kuberová a Kuberovou už na výlet na Tchaj-wan nevezme, nabídl jí cestu senátor Vystrčil z ODS a proslýchá se, že tam vezme dceru a celé příbuzenstvo. Je přece COVID krize a kde by na to chudinka Kuberová s rodinou měla vzít, když jí drze Kubera zhebnul a ona už se tam za státní (naše) peníze nedostane?

A aby to nevypadalo jó korupčně, tak Kuberová oznámila v televizi, že se Kubera cestou od prezidenta Zemana motal, tudíž byl asi otráven, čímž ona trpěla a ona má za to dostat odměnu: výlet na Tchaj-wan.

Velká, vélká oběť letět na Tchai-wan za cizí...

To ale není vše.

Do nejzkorumpovanější země světa Peru a tudíž na Machu Picchu v roce 2019 letěli i poslanci, aby zjistili, jak tam Kubera za ODS s korupcí zatočil. A protože jim to nikdo neprozradil, i oni to šli zkontrolovat na Machu Picchu. Také bratru za milion v českých. Našich. Delegaci vedl místopředseda Poslanecké sněmovny Tomáš Hanzel (ČSSD), prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala + dvě sekretářky a tlumočnice a další... 

„Peru je jednou z nejzkorumpovanějších zemí světa, poslední čtyři prezidenti jsou buď ve vězení, nebo na útěku. Pátý se při svém zatčení zastřelil. Šéf opozice je ale také za korupci vyšetřován,“ popisuje místní realitu novinář Tomáš Nídr, jenž v Peru dlouhodobě žije.

A tak změna poslanců je patrná. Machu Picchu už znají, tak je láká Tchaj-wan. To se zalíbilo i Pirátům, kteří tam odletěti: Hřib s manželkou, Michálek s dřívější pornohvězdou z dob lesbické lásky. Čtveřice k pohledání. Co tam vyjednali je dodnes záhadou, ale vymlouvali se, že jim to platil Tchaj-wan. Už zapoměli, že korupce spočívá v tom, že Praha pak zase pozve Tchaj-wance na NAŠE náklady.

A tak to už asi počtář senátor za ODS nevydržel a pozval na výlet Kuberovou a uvidíme, zda i celé příbuzenstvo. Prý je to formou COVID dotace ze státního a to už rodina Kuberova a rodina Vystrčilova na Tchaj-wan musí!

Z veřejnách zdrojů: Prezident Kala na konci rozhovoru pro Radiožurnál na Machu Picchu slíbil, že náklady spojené s turistickou částí výpravy vrátí. „Tak, jak to stavíte, je to trochu problém. Ale uvědomte si, že když se sem člověk dostane jednou za život, tak aby se tady někde nepodíval,“ vysvětloval. Na otázku, proč si letenky a hotely nezaplatili sami, odpověděl: „Tak já si to zaplatím, no tak.“ Po svém návratu do Prahy si to ale rozmyslel. Platit nic nebude, vzkázal.

A Vystrčil zve celé příbuzenstvo. I s Kuberovou. Přece se nebude hrbit.

Ta drzost je neuvěřitelná. A my, občané se máme jít vycpat. Hlavně když zaplatíme daně...